Af Ritzau - 12/12-16 19:45

Regeringen vil hente faglærte udlændinge til DanmarkRegeringen vil hente faglærte udlændinge til Danmark

VLAK-regeringen åbner op for, at flere faglærte udlændinge skal til Danmark. Dansk Metal og DF er uenige.

storybild

Erhvervsminister Brian Mikkelsen vil have mere udenlandsk arbejdskraft til Danmark. (Billede: Free/Foto: Klaus Holsting)

Med en faldende arbejdsløshed og begyndende flaskehalsproblemer åbner regeringen op for at hente mere faglært arbejdskraft ind fra udlandet. Dansk Metal og Dansk Folkeparti er uenige.

Det skriver Finans.dk.

- Regeringen er ikke forskrækket over at importere kvalificeret udenlandsk arbejdskraft. Vi har ikke et konkret forslag endnu, men det kommer vi med, og det vil gøre det muligt at få udenlandsk arbejdskraft til Danmark,

- Det vil det (højtuddannet arbejdskraft red.) blandet andet være, ja. Men også faglært arbejdskraft, der vil kunne gå ind i nogle funktioner, hvor der mangler arbejdskraft, siger erhvervsminister Brian Mikkelsen til Finans.dk.

Ifølge Danmarks Statistik var der 30.000 ledige stillinger i Danmark i tredje kvartal og flere analyser, blandt andet fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, viser, at der vil mangle arbejdskraft de kommende år.

Men ifølge regeringens støtteparti, Dansk Folkeparti, er det ikke vejen at gå at hente udenlandsk arbejdskraft ind.

- Hvis man kigger på Produktivitetskommissionens tal, har vi frem mod 2030 blandt andet over 100.000 ufaglærte, der vil stå uden for arbejdsmarkedet.

- Jeg synes, vi skal bruge vores energi på at få dem konverteret til de områder, der mangler arbejdskraft, siger erhvervsordfører i Dansk Folkeparti Hans Kristian Skibby til Finans.dk.

Hos Dansk Metal er man heller ikke enige i, at udenlandsk arbejdskraft er vejen frem.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Menneskejagt i gang - flere kvæstede...
bt.dk
Tragedie i nat: 53-årig mand dræbt...
bt.dk
IKEA tilbagekalder vare: Stop med at...
bt.dk
Sigtet for at overfalde Papes...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx