11/10-17 19:34; Opdateret: 11/10-17 21:19

Danske Bank sigtes for hvidvask i FrankrigDanske Bank sigtes for hvidvask i Frankrig

Fransk domstol sigter Danske Bank for hvidvask. Sigtelsen omhandler transaktioner via en estisk afdeling.

storybild

-Arkiv- SE RITZAU Danske Bank sigtes for hvidvask i Frankrig Fransk domstol sigter Danske Bank for hvidvask. Sigtelsen omhandler transaktioner via en estisk afdeling- - Hemmeligholdelse af Dong-salg blev diskuteret før salg -arkiv- Danske Bank og Nordea erkender sjusk om hvidvask - - - - Arkivfoto: Danske banker brugt til hvidvaskning af milliarderI.følge Berlingske er danske banker blevet brugt til at hvidvaske milliarder af kroner uden at gøre nok.Se RB kl. 19.36 d. 20.03.2017 . Arkivfoto: Arkivfoto.RB plus/PFS Bliv klædt på til mødet med bankrådgiveren. Banken har både egne tilbud, investeringsforretninger og pensionsordninger, som den tjener penge på at få kunderne med i.Arkivfoto: ARKIVFOTO. A. P. Møller - Mærsk skriver i årsrapporten for 2014, at man har besluttet sig for at frasælge sine aktier i Danske Bank. Danske Bank sletter halvdelen af sin goodwill BV.: Storbanker får milliarder i statsstøtte BV.: Se Ritzau: Danske Bank sigtet for kursmanipulation. ARKIVFOTO: Se Ritzau: Danske Bank får et overskud på 11, 5 milliarder. ARKIVFOTO: Danske Bank-filial til arkivet.. (Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix 2017) (Billede: Jens Nørgaard Larsen)

København. En fransk domstol sigter Danske Bank for gennem transaktioner af penge at have sløret kriminelle handlinger, og dermed at have begået hvidvask.

Det oplyser banken i en pressemeddelelse.

Det drejer sig om transaktioner, der er overført til Frankrig af tidligere kunder i bankens estiske afdeling, oplyser Danske Bank.

I alt omhandler det transaktioner på 15 millioner euro i bankens afdeling i Estland.

- Efterforskningen drejer sig om historiske forhold i Danske Bank Estland. Efterforskningen omhandler transaktioner på cirka 15 millioner euro, der i løbet af 2008 til 2011 blev overført til Frankrig af tidligere kunder i Danske Bank Estland, siger chefjurist Flemming Pristed, Danske Bank, i pressemeddelelsen.

Ifølge Flemming Pristed kan Danske Bank ikke sige noget om, hvorvidt der er foregået hvidvask.

- Vi har ikke på nuværende tidspunkt grundlag for at sige, om der var tale om beløb, der stammede fra ulovlige aktiviteter. Vi ønsker ikke at kommentere den konkrete sag, så længe den efterforskes, lyder det i meddelelsen.

Det fremgår af en dansk oversættelse af sigtelsen, som banken har udsendt, at fransk politi mener, at det var tale om hvidvaskning.

Domstolen sigter banken for, "gennem talrige transaktioner at have ydet hjælp til anbringelser, sløring eller konvertering af det direkte eller indirekte provenu af kriminelle handlinger", lyder det blandt andet.

De seneste måneder har Berlingske afdækket, hvordan Danske Banks filial i Estland er blevet brugt til omfattende ulovligheder.

Filialen i Estland er, ifølge Berlingske, blevet brugt til at overføre milliarder af kroner i en stor hvidvaskningsoperation.

Filialen er derudover blevet brugt til at overføre penge fra Aserbajdsjan via skattelyselskaber til blandt andet europæiske politikere.

Desuden er den estiske filial ifølge avisen blevet flittigt brugt til at omgå sanktionerne med Iran. Via banken er der blandt andet overført penge til selskaberne Synergy General Trading og Hanedan General Trading.

Danske Bank direktøren, Thomas Borgen, har i et interview med Berlingske erkendt, at tingene har stået slemt til i Estland.

- Det bliver en omfattende undersøgelse, da omfanget af problemerne i Estland er meget større, end vi har haft nogen som helst anelse om. Det er værre end frygtet, lød det i september fra direktøren.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Michael står frem: Jeg sov i Madsens...
bt.dk
Vild afsløring: FIFA overvejer at...
bt.dk
Sabrina så Elliot græde på gaden: Nu...
bt.dk
Så vågnede hjemmeholdet op: Får skud...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx