Af - 05/01-15 13:50

15-årige Carl har eget firma med tre ansatte15-årige Carl har eget firma med tre ansatte

Han begyndte med 500 kroner på lommen. Nu har Carl Kronika startet sin egen virksomhed, der er vokset så hurtigt, at han har fået ansatte.

storybild

- Jeg fik nok lidt dyrere champagne til nytår end normalt.

Sådan lyder det med et grin fra 15-årige Carl Kronika fra Haderslev, der til daglig går i niende klasse.

Når han kommer hjem fra skole, bruger han normalt tre til fire timer på sin nystartede virksomhed Copus, som blandt andet tilbyder hjemmeside-design og online markedsføring.

Er du interesseret i iværksætteri, og vil du gerne opdateres løbende med nyheder inden for området? Så 'like' MX Penge her.

- Vi er et par kreative geeks, som ved siden af skolen hustler med alt fra Illustrator til Excel, beskriver Carl selv firmaet.

15-årige Mads overhørte kvindesnak ved bussen: Nu er han 'direktør'
15-årige Mads overhørte kvindesnak ved bussen: Nu er han 'direktør'

Selv om det kun er et lille års tid siden, at han startede som selvstændig, er der allerede mange kunder i butikken. Og han er blevet nødt til at finde tre freelancere, som hjælper til med diverse opgaver.

- Da jeg startede, havde jeg 500 kroner på lommen, som lige var nok til at køb domæne, hosting og så videre. Siden august har jeg selv tjent omkring 30.000, som nu står på en opsparingskonto, fortæller den unge iværksætter.

Sara er otte år - og chef i eget firma
Sara er otte år - og chef i eget firma

Han forklarer, at det var to familiemedlemmer, der inspirerede ham til at starte egen virksomhed.

- Jeg har en onkel og en tante, der begge er selvstændige. Og så har jeg altid syntes, det var spændende, at man har friheden til selv at styre, hvornår man vil arbejde.

Simpel idé tog ham 8 timer - nu ruller millionerne ind
Simpel idé tog ham 8 timer - nu ruller millionerne ind

Carl har blandt andet lært at designe hjemmesider ved at se guide-videoer på nettet og spørge sig til råds.

- Jeg kunne godt have bestilt et kæmpe varelager hjem af læbepomade, som der er mange, der gør. Men det med at sælge ydelser er en god ting, for der er ikke en lige så stor risiko. Man har ikke nogle produkter liggende, som man kan brænde inde med, siger Carl Kronika.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx