Af - 23/01-17 12:58; Opdateret: 24/01-17 09:11

Snart kan du få kamelmælk i danske supermarkederSnart kan du få kamelmælk i danske supermarkeder

Da 32-årige Pernilles far lå for døden, stødte hun på den næringsholdige væske kamelmælk. Nu har hun sørget for, at du i februar kan købe kamelmælk i supermarkedet.

Bildstrecke im Grossformat »

'I starten var det lidt en joke at få komælks-Danmark til at tage imod kamelmælk', siger Pernille, der endte med at gå all-in på projektet og i dag holder mælken hende fuldtidsbeskæftiget.

I oktober 2015 ringer telefonen hos Zoologisk Have i København. Det er den dengang 31-årige Pernille Lykke fra Hornbæk, der spørger, om hun må få lov til at malke havens kameler.

Røret bliver lagt på. Modtageren går ud fra, at det er telefonfis.

Men Pernille Lykkes henvendelse var ment i ramme alvor.

Pernille har nemlig hørt, at mælken kan booste immunforsvaret, og derfor overvejer hun at starte en forretning med kamelmælk i Danmark. Hun mangler dog lige at få smagt på den hvide væske.

- Der er vildt mange, der griner, når jeg siger, at jeg sælger kamelmælk. De synes til en start, det er noget mærkeligt noget. Det er derfor tit mig, der underholder til familiefrokoster, griner nu 32-årige Pernille Lykke til metroxpress.

Like MX Penge på Facebook, hvis du vil opdateres med artikler om blandt andet iværksætteri.

Det lykkedes hende at finde en mand fra Dronninge Mølle, der ejede en kamel, og herefter bestemte hun sig for at få kamelmælk på hylderne i de danske supermarkeder. En mission, der ser ud til at lykkes.

I februar vil du nemlig kunne finde kamelmælk på hylderne hos udvalgte Meny og SuperBrugsen. Mælken er malket fra kameler, der bor på en EU-godkendt farm i Dubai. Den største kamelmælks farm i verden.

Din vandflaske kan være en kriblende bakteriebombe
Din vandflaske kan være en kriblende bakteriebombe

Pernille har nu fået eneret på at forhandle kamelmælk til Danmark, Sverige og Tyskland.

Men selvom Pernilles mission ser ud til at ende lykkeligt, så begyndte hendes kamelmælk-eventyr på sørgeligvis.

- Min far lå på hospice og fik en masse medicin. Jeg ville finde en naturlig kilde, der kunne gøre ham stærkere, og så stødte jeg på kamelmælk, siger Pernille.

Kamelmælk kan ikke kurere kræft men booste immunforsvaret. For mig er kamelmælk en mirakelkur.

Kamelmælken kunne på daværende tidspunkt ikke fås i Danmark, så faren nåede ikke at nyde godt af mælken. Inden han gik bort, lovede Pernille ham, at hun ville gøre sit til, at mælken blev forhandlet i Danmark.

Danmark laver flere svin men mindre mælk
Danmark laver flere svin men mindre mælk

Men det er ikke kun Pernille og hendes far, der er begejstret for kamelmælken. Richard Ipsen, professor i mejeriteknologi på Københavns Universitet, mener kun, der er fordele ved at drikke kamelmælk frem for komælk:

- Kamelmælk indeholder mere kalcium og c-vitamin end komælk. C-vitamin er en væsentlig vitamin, der spiller en vigtig rolle i vores fysiologi og blandt andet er en effektiv antioxidant, mens kalcium er vigtig for at holde vores knogler sunde, siger han til metoxpress.

Arla efterlyser hundredtusindvis af bortkomne mælkekasser
Arla efterlyser hundredtusindvis af bortkomne mælkekasser

Han forklarer også, at mælken er særlig god som modermælkserstatning.

Kamelmælk adskiller sig blandt andet fra komælk ved, at der at ikke findes et særligt protein, beta-lactoglobulin, i kamelmælken. Nogle børn kan godt få allergi af deres modermælkserstatning, fordi den indeholder beta-lactoglobulin fra komælk, og derfor kan kamelmælk være rigtig fint som modermælkserstatning. Der er heller ikke beta-lactoglobulin i modermælk.

LÆS OGSÅ: Her er Danmarks MINDST populære supermarked blandt unge

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mand fes på fly: Få øjeblikke efter...
bt.dk
10-årige Johanne svækkes dag for dag:...
bt.dk
Efter rygter om affære med Løkke: Nu...
bt.dk
To FCK-spillere dumper: Forrygende...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx