Af - 28/12-16 15:29

Carlsberg vil sælge øl på træflasker: Se flasken herCarlsberg vil sælge øl på træflasker: Se flasken her

Carlsberg forsøger sig nu med gammel øl på nye flasker. I 2018 er de nemlig klar med en ny træflaske, der nedbrydes efter maksimum fem år i naturen.

Bildstrecke im Grossformat »
Den er på gaden i 2018. Bare klik dig gennem billedgalleriet. Her har vi samlet lidt fakta om øl. talienske forskere mener nemlig, at to flasker øl á 33cl kan beskytte mod hjertesvigt. Forskerne, der arbejder ved IRCCS Miditerranean Neurological Institute i Pozzilli i Italien har gennemgået 150 tidligere studier. Deres fund har de publiceret i journalen 'Nutrition, Metabolism & Cardiovascular Diseases. Grunden til det er for det første, at alkohol er et vanddrivende middel. Hvis man indtager alkohol, tisser man derfor mere, end man drikker. Irriterende ikke? Den anden grund er, at en kemien i en bajer undertrykker et hormon, som normalvis får nyrerne til at absorbere vand. Læs mere om det ved at klikke på linket. Normalvis holdes en six-pack sammen af et plastiknet med seks huller i toppen, men nu har bryggeriet opfundet et spiseligt og hundrede procent biologisk nedbrydeligt six-packnet, som er fremstillet af biprodukter fra ølproduktionen, hovedsageligt bygmalt og hvede. Det skriver Huffingtonpost.com. Læs mere om initiativet ved at klikke på artiklen. Øllen, der kaldes 'Bottled Instict', laves angiveligt ved at tage mælkesyrebakterier fra den tjekkiske model Alexandra Brendlovas skede med en "gynokælogisk pind". Derefter sendes pinden til et laboratorium, hvor mælkesyrebakterierne "isoleres og renses", inden de mangedobles. Læs mere om øllen ved at klikke på linket. Den første fredag i august er altid international øl-dag. Drik øl og tjen over 430.000 danske kroner om året - plus tillæg. Sådan står der i et jobopslag fra august 2016. Læs mere om det ved at klikke på linket. Det har metroxpress testet. Klik på artiklen for at se resultatet.

I 2018 er Carlsberg klar med en ny bionedbrydelig flaske.

I dåse, glasfalske eller glas.

Det er sådan, vi er vant til at drikke vores øl, men nu tilføjer Carlsberg endnu en mulighed. De er nemlig ved at udvikle en træflaske.

En flakse, der er lavet af træfibre og derfor bionedbrydelig. Den kommer på markedet i 2018.

- Det er et treårigt forskningsprojekt, hvor vi sammen med vores partnere er ved at udvikle verdens første fiberflaske, som vi kalder 'Green Fiber Bottle', siger informationschef Kasper Elbjørn til metroxpress.

Like MX Penge på Facebook, hvis du vil opdateres med artikler om blandt andet forbrug og nye produkter.

Hvis flasken - mod forventning - skulle ende i naturen, vil den blive nedbrudt efter to til fem år, hvorimod dåser og flasker bliver nedbrudt efter omkring 500 år.

- Det er selvfølgelig en kæmpe fordel, at den kan nedbrydes under naturlige forhold uden nogen negativ påvirkning af miljøet. Men målet er, at træfiberflasken skal returneres, pantes og genanvendes og indgå i vores retursystem ligesom flasker og dåser gør i dag, siger informationschefen.

Verdens bedste job: Carlsberg giver dig 100.000 for at drikke øl!
Verdens bedste job: Carlsberg giver dig 100.000 for at drikke øl!

Formålet med flasken er, at den i sig selv er lavet af et materiale, der er rigeligt adgang til - og dermed et bæredygtigt produkt.

- Træ er et naturligt produkt, og der er rigeligt adgang til fibre fra bæredygtigt skovbrug, hvilket er en forudsætning for, at træfiberflaskerne vil blive benyttet til at lave 'green fiber bottle', siger Kasper Elbjørn og fortsætter:

- Det er dog endnu uvist, hvilket marked der får lov at teste flasken, og vi har heller ikke bestemt os for, hvilken øl eller vand, den skal indeholde til at begynde med, siger Kasper Elbjørn.

Fedt mand, spa! Her kan du bade i Carlsberg-øl
Fedt mand, spa! Her kan du bade i Carlsberg-øl

LÆS OGSÅ: Køb en øl, og bliv kørt gratis hjem fra byen i morgen

LÆS OGSÅ: Eksklusivt: Her har de allerede fået tilsendt årets første julebryg

LÆS OGSÅ: TV: Carlsbergs nye øl-is er kommet til Danmark - Sådan smager den

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Michael Dyrby: Kære Kronprins - her...
bt.dk
Jørgen Olsen er med i beskidt...
bt.dk
Familie ryddede op på loftet: Fandt...
bt.dk
Forskere lover: NU løser vi gåden om...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx