Af - 30/11-16 22:08

Store prisforskelle på bankernes kreditkortStore prisforskelle på bankernes kreditkort

Hvorfor betale 350 kroner om året for et almindeligt kreditkort, når du kan få det gratis? Der er store prisforskelle og variationer på fordele på bankernes VisaDankort og MasterCards.

storybild

Prisen på at have et ganske almindeligt VisaDankort varierer 350 kroner om året mellem de biligste banker og den dyreste. (Billede: Scanpix/arkiv)

Ganske almindelige bankkunder, der bare har brug for en lønkonto, et VisaDankort og måske et MasterCard for at have lidt ekstra kredit til juleindkøb og vinterferien, kan spare en pæn sjat penge ved at se sig for.

For eksempel er det gratis at have et VisaDankort hos Jyske Bank og tre andre større danske banker, mens Dansk Bank og 11 andre banker tage 150 kroner om året. Absolut dyrest er Nordea, som tager et årligt gebyr på 350 kroner for VisaDankort til basiskunder. Det viser en undersøgelse fra prissammenligningstjenesten Samlino.dk

Spar op til 50 procent på brilleglas
Spar op til 50 procent på brilleglas

- Selv om bankernes kreditkort ved første øjekast ligner hinanden, er der store forskelle på både pris og de mange fordele, der ofte hører med, siger direktør i Samlino.dk, Kristian Pitzner-Jørgensen


Spar penge på julegaverne i Sverige
Spar penge på julegaverne i Sverige

Prisforskellen – og ikke mindst variationen på de tilknyttede fordele - er nemlig endnu mere iøjefaldende, når det handler om bankernes MasterCards.

For eksempel koster det 2.100 kroner om åre for en basiskunde at have et MasterCard Platinum i Nykredit med en kredit på op til 45.000 kroner, op til 45 dages rentefri kredit samt tilknyttet rejseforsikring for kortholder og dennes familie.

Saml mobilabonnement og tjenester og spar kassen
Saml mobilabonnement og tjenester og spar kassen

Til sammenligning koster det kun 700 kroner om året at have et Nordea MasterCard Gold med en individuel kredit på 40.000-150.000 kroner, 10-40 dages rentefri kredit, købsforsikring på hårde hvidevarer og elektronik samt rejseforsikring.

I Danske Bank koster det 1.395 kroner om året for et MasterCard Platin, hvor fordele begrænser sig en rentefrit kredit på op til 50.000 kroner i op til seks uger.


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sønderjyske-profil efter...
bt.dk
Lægen troede, hun bare var...
bt.dk
Ny strandpromenade til 26 millioner...
bt.dk
Vilde spekulationer og kæmpe brøler:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx