Af - 05/07-14 13:51; Opdateret: 05/07-14 14:09

'Fantastiske' tilbud på dealsites er dårlige'Fantastiske' tilbud på dealsites er dårlige

Det vrimler med 'gode tilbud' fra såkaldte dealsites, som lokker dig med 'fantastiske' tilbud.

storybild

Mange danskere modtager hver dag en mail fra et eller flere af de såkaldte dealsites, som profilerer sig med knaldtilbud på ferier, kaffestel, chokolade osv.. Men tilbuddene er ikke altid så gode, som de ser ud ved første øjekast.

McDonald’s advarer danskere: Dette er fusk
McDonald’s advarer danskere: Dette er fusk

Søndagsavisen har lavet en gennemgang af tilbuddene på en lang række af dealsitene. Den viser i flere tilfælde, at de samme varer, som dealsitene reklamerer med at sælge med 50, 60 eller 70 pct. rabat, kan findes billigere i almindelige netbutikker.

Gennemgangen af 20 forskellige tilbud viste også, at i samtlige tilfælde kunne Søndagsavisen finde andre forhandlere, som har lavere priser, end de førpriser som dealsitene opgiver.

Erstatnings-fælde kan ramme rabatjægere
Erstatnings-fælde kan ramme rabatjægere

Men ifølge Annette Fræmohs, specialkonsulent hos Forbrugerombudsmanden, er der ikke noget ulovligt i at markedsføre tilbud, som kan fås billigere andre steder.

"Der skelnes mellem de tilfælde, hvor førprisen er korrekt på dealsitet, og hvor førprisen er konstrueret til formålet. Hvis det sidste er tilfældet, er det en klar omgåelse af reglerne, og det kan vi gribe ind over for," siger hun.

En af de sager, hvor Forbrugerombudsmanden har grebet ind, er i en sag, hvor dealsitet Sweetdeal.dk lovede, at man kunne spare 50 pct. på chokoladeæsker fra fabrikanten Kathrine Andersen Chokolade.

Læs: Dansk firma snød med prisen på chokolade

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx