Af - 07/12-16 22:40; Opdateret: 08/12-16 06:44

Coop dropper dessert-tilbehør med drinks-smagCoop dropper dessert-tilbehør med drinks-smag

Misvisende titel, der skaber falske forventninger. Sådan lyder dommen over Coops tre dessert- og yoghurt-toppings, som fra næste år tages ud af sortimentet.

Bildstrecke im Grossformat »
- Vi arbejder med at forny vores udvalg i alle varegrupper. Dette var et forsøg på at udvikle dessert-området på en måde, der kunne tiltrække nye, yngre forbrugere, siger Coops informationsdirektør Jens Juul Nielsen, De tre "drinks" blev introduceret i februar 2016. Mojito, Strawberry Daiquiry kan købes i Kvickly, Super Brugsen og Coop.dk MAD indtil uge fem 2017. Cosmopolitan er allerede taget ud af sortimentet. De tre dessert-toppings er produceret af Scandic Foods. Klik videre og få svar på, hvilke varer der sælges flest af i Fakta, Kvickly, Irma og Super Brugsen .. er Chiquita Bananer Tuborg pilsner Æbler Pære Minimælk 1, Frisk fisk 2.Ris og pasta 3.Babyartikler 4. Køkkenruller og toiletpapir 5. Vaskemidler Der bliver købt 11 gange så få friske blomster på Coop.dk MAD i forhold til Coops fysisk supermarkeder. - Forklaringen er, at vi kan noget på udvalg som de fysiske butikker, ikke kan. Eksempelvis kan vi - i kraft af vores samarbejde med Fiskehallen Tvilling - tilbyde omkring 60 forskellige friske fisk og udskæringer, direkte fra hav til bord, uden selv at være lagerførende, siger kommerciel direktør Morten Viktor, Coop.dk MAD. - De varer, hvor vi sælger markant mere, er enten fordi, vi kan tilbyde et større udvalg, som med fiskene, eller bekvemmelighed ved at levere tunge varer, som eksempelvis vaskepulver, til døren. Det er typisk indkøb, der gør hverdagen nemmere for børnefamilier, siger Morten Viktor. Undersøgelsen er baseret på boner og indkøb i henholdsvis et supermarked og Coop.dk MAD, og resultatet viser, hvor hyppigt de konkrete varer optræder på bonerne de to steder

Kilde: Coop.

Du har fyldt yoghurt i morgenmadsskålen, og nu skal der topping på. Hvad vælger du? Putter du müsli på, friske bær i, eller langer du ud efter noget mojito?

Ja, sidstnævnte springer nok lidt i øjnene, da det er navnet på en populær drink. Men ikke desto mindre er det nu en mulighed.

Coop har nemlig lanceret en serie af tre dessert-toppings: Mojito, Cosmopolitan og Strawberry Daiquiry. På Coops hjemmeside anbefales produkterne også som yoghurt-topping.

Like MX Penge på Facebook, hvis du vil opdateres med artikler om blandt andet køb, salg og produkter.

De indeholder ikke alkohol, som de populære drinks ellers gør.

- Produkterne er en god idé, for det er jo en måde at motivere unge til at spise noget sundt oven på deres yoghurt, siger fødevareekspert Michael René.

Han er lektor på professionshøjskolen Metropol.

Dette supermarked rammer bunden i ny tilfredshedsmåling
Dette supermarked rammer bunden i ny tilfredshedsmåling

Mojito, der er kendt som mynte- og limedrinken, indeholder i Coops Mojito-dessertversion intet mynte, men derimod æble, citron og appelsin.

- Titlen på produkterne er lidt misvisende. Den skaber en falsk forventning om, hvad det er for et produkt, man er ved at købe. Alene dét, at der ikke er alkohol i, forandrer smagen. Alkoholen bidrager med en smag i sig selv, siger Michael René.

Rema 1000 slår andre supermarkeder på kundetilfredshed
Rema 1000 slår andre supermarkeder på kundetilfredshed

Ifølge Coops informationsdirektør Jens Juul Nielsen, er de tre produkter udviklet som et forsøg på at få bugt med det faldende salg i varegruppen "tilbehør til desserter" ved at henvende sig til forbrugere under 35 år.

Men alt tyder på, at unge ikke mener, at en Cosmopolitan hører til i hverken morgenmaden eller desserten.

- Det sælger desværre ikke godt. Vi udmeldte Cosmopolitan i uge 39 og resten tages ud af sortiment i begyndelsen af det nye år, siger Jens Juul Nielsen til metroxpress.


LÆS OGSÅ: Coop hæver priserne på hundredvis af varer

LÆS OGSÅ: Fødevare-alarm: Listeria fundet i populært pålæg

LÆS OGSÅ: Snart kan du købe mad på klods i disse danske supermarkeder

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Bilist på flugt maste 16-årig mellem...
bt.dk
Medie: Prins Charles fik gæster til...
bt.dk
Traditionsklub tilbage i Superligaen...
bt.dk
Susanne lever med brændende smerter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx