01/11-17 09:09

Investorerne må vænne sig til lav vækst fra Novo NordiskInvestorerne må vænne sig til lav vækst fra Novo Nordisk

Et år efter, at Novo Nordisk skuffede alt og alle med sænkede forventninger, er væksten stadigvæk lav.

storybild

København. For næsten præcist et år siden barberede investorerne 107 milliarder kroner af Novo Nordisks markedsværdi, fordi ledelsen fortalte, at væksten ville blive på fem procent mod tidligere udmeldt langt højere.

Meldingen blev straffet med det største kursfald i 14 år. Onsdag har Novo Nordisk meldt ud, at væksten i omsætningen i 2018 vil ligge på et "lavt til midt encifret" antal procentpoint.

Det var præcist som ventet i markedet, og den lavere vækst er nu blevet den nye virkelighed for investorerne.

- De voksede meget, og det gjorde det svært at fastholde vækstraterne. Og så oplever Novo Nordisk øget konkurrence i USA.

- Der er pres på priserne, da store indkøbsorganisationer er gået sammen. Det er nogle af de ting, der dæmper væksten i forhold til tidligere.

- Den øgede konkurrence og prispresset vil vare ved for Novo Nordisk, siger Novo Nordisk-analytiker hos Sydbank, Søren Løntoft Hansen.

Onsdagens regnskab viste en vækst i omsætningen på to procent til 83,7 milliarder kroner. Langt fra de historiske vækstrater på over 10 procent.

Der er dog nye midler på vej, der kan sende væksten for Novo Nordisk op. Blandt andet den langtidsvirkede GLP-1 analog semaglutid, Saxenda, mod fedme og insulinet Tresiba.

- Man skal være opmærksom på, at vækstraterne er nede. Og at der er nogle faktorer som prispres og midler, der går af patent, der også holder væksten nede fremover.

- Men til gengæld virker det til, at fokus er ved at vende mod nye produkter. Og det er jo ikke fordi, der bliver færre diabetikere.

- De tider, hvor man voksede med tocifrede rater kommer ikke tilbage foreløbigt. Men når vi kommer et par år frem, så kan vi nærme os. Blandt andet på grund af de nye lægemidler, siger Søren Løntoft.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk realitystjerne jubler: 'Jeg har...
bt.dk
Flere nye tilfælde af frygtet sygdom...
bt.dk
Bror til fransk politihelt: Han...
bt.dk
Sanne Salomonsen: Derfor bliver...
bt.dk
Hitter på mx

Annonce



Hitter på mx