Af Ritzau - 12/10-16 13:13

Lars Rebien Sørensen er igen verdens bedste CEOLars Rebien Sørensen er igen verdens bedste CEO

Afgående Novo Nordisk-direktør har igen imponeret, selv om selskabet er midt en langstrakt nedtur.

storybild

Lars Rebien Sørensen (tv) stopper som direktør i Novo Nordisk. Til højre ses Lars Fruergaard Jørgensen, den nyudnævnte direktør fra 1. januar 2017. (Billede: Scanpix/Søren Bidstrup)

Lars Rebien Sørensen er for anden gang i træk blevet kåret til at være verdens bedste administrerende direktør. Det sker i novemberudgaven af Harvard Business Review, skriver Ritzau Finans.

Listen omfatter 100 administrerende direktører, der bliver målt på deres finansielle resultater under deres ansættelse.

Og på trods af Novos langstrakte nedtur, hvor ledelsen i forbindelse med halvårsregnskabet i august varslede prispres i USA i 2017, så har Novo Nordisks snart afgående topchef, Lars Rebien Sørensen, altså indtaget førstepladsen på listen igen.

Begrundelsen for udnævnelsen har tidligere lydt, at Lars Rebien Sørensen skaber stærke resultater, men samtidig har styr på miljøhensyn og social ansvarlighed.

Blandt andet i kraft af sit engagement i projekter om social ansvarlighed og sin insisteren på, at man godt kan tjene rigtig mange penge, selv om man opfører sig ordentligt.

Han har blandt andet stået bag en fond, som skal bekæmpe diabetes i ulandene, gået i dialog med dyreværnsgrupper om bedre forhold for forsøgsdyr og har sat et mål om at skære kraftigt på Novos CO2-udledning til gavn for klimaet.

På andenpladsen af listen ligger Martin Sorrell, der er administrerende direktør i WPP. Tredjepladsen bliver indtaget af Pablo Isla, administrerende direktør i den spanske modekoncern Inditex, der blandt andet ejer tøjkæden Zara.

Til at gøre Lars Rebien dansk selskab kan man finde Lars Rasmussen, administrerende direktør i Coloplast, på listen. Han ligger dog en anelse længere nede på en 24.-plads.

Også Anders Runevad, der er topchef i Vestas, har sneget sig ind på listen og indtaget en 37.-plads.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx