Af Ritzau - 11/10-16 12:01

Vismænd: Boligudspil gør op med skævt boligmarkedVismænd: Boligudspil gør op med skævt boligmarked

Regeringen vil lade boligskatterne følge boligpriserne fra 2021. Det er fornuftigt, mener overvismand.

storybild

Regeringens boligskatteudspil får ros af de økonomiske vismænd, der længe har advaret mod at fortsætte boligskattestoppet. (Billede: Scanpix/Mathias Løvgreen Bojesen)

Regeringens udspil om boligskat får ros af de økonomiske vismænd. Det sker i forbindelse med, at vismændene tirsdag fremlægger en halvårlig status for dansk økonomi.

Regeringen lægger i sit udspil op til at lade boligskatterne følge boligpriserne fra 2021. Dermed vil boligskatterne bidrage til et mere stabilt boligmarked, mener de økonomiske vismænd.

Overvismand Michael Svarer mener, at udspillet overordnet set er fornuftigt.

- Fastfrysningen af ejendomsværdiskatten ophæves. Dermed får man gjort op med den markante skævvridning af boligmarkedet, som nominalprincippet har medført.

- Det er også positivt, at ejendomsvurderingssystemet har fået et hovedeftersyn. Og det er positivt, at man fastholder en særskilt beskatning af grundværdierne, siger han i en meddelelse.

De økonomiske vismænd har længe advaret om at fortsætte boligskattestoppet.

Udspillet får dog også kritik med på vejen:

- Selv om forslaget indeholder mange positive elementer, er det uheldigt, at ejendomsværdiskatten fastlægges på 0,6 procent.

- Det niveau indebærer en fortsat skattebegunstigelse af opsparing i mursten frem for andre mere vækstfremmende investeringer, siger overvismanden.

Regeringen foreslår også en skatterabat. Den skal gå til de boligejere, som ellers ville opleve en stigning i det nye system. Vismændene pointerer dog, at rabattens reelle værdi vil blive udhulet i takt med stigende boligpriser.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx