Af - 27/09-13 07:10

Danskerne: Chefer kræver langt mere af osDanskerne: Chefer kræver langt mere af os

Knap 9 ud af 10 danske lønmodtagere siger, at deres chefer kræver mere af dem end før finanskrisen. Nu forventer cheferne, at man kan begå sig på sociale netværk.

storybild

De dage, da det mest handlede om at smile, værdsætte og rose medarbejderne, som skulle på dyre teambuildingkurser i dagevis er ovre. Skamros og sjov er erstattet af kontankte krav til kompetencer og erfaring. (Billede: Polfoto/Arkiv)

De jubelglade dage før krisen, da visse høflige topchefer hver morgen stod foran virksomheder og ydmygt takkede medarbejderne for overhovedet at møde op på jobbet, er for længst ovre.

Dengang kunne de fleste vælge og vrage mellem et utal af ledige job.

Men krisen pillede smilene af direktørerne, som i en alvorsmine fortrak fra indgangspartiet og op på ledelsesgangen for at lægge startegier for firmaets overlevelse.

I planerne var især at skærpe kravene til medarbejderne, viser en ny en ny stor international undersøgelse fra vikar- og rekrutteringsbureauet Randstad.

Heri svarer 87 procent af et repræsentativt udsnit af de danske lønmodtagere, at deres arbejdsgiverne generelt stiller højere krav til dem i dag end for fem år siden.

62 procent svarer, at arbejdsgiverne har skærpet kravene til medarbejdernes sociale kompetencer.

Det er især inden for it, at kravene til lønmodtagerne er blevet skærpet.

»Det er i dag langt mere arbejdsgivers marked, og det stiller naturligvis krav til medarbejderen om at levere mere end for fem år siden, hvor det var mere arbejdstagers marked,« siger Nima Astanehdost, direktør i Randstad.

Han siger, at det oftere bliver et krav, at man kan begå sig professionelt i de sociale medier. Det gælder ikke mindst sælgere.

»En sælgers kontakter på eksempelvis LinkedIn afspejler ofte, om vedkommende har et reelt netværk – og om om vedkommende er i stand til at generere et salg eller skabe en interesse via de sociale medier,« siger Nima Astanehdost.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Skiltet gør mig skør: Kommunen taler...
bt.dk
Gunnvør om uvenskaber i...
bt.dk
Den er god nok: Dette fags eksamen...
bt.dk
Dansk tv-vært trækker sin datter fra...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx