Af - 25/02-16 11:29

Forsikringskunder snyder sig selv: Prut om prisen – det betaler sigForsikringskunder snyder sig selv: Prut om prisen – det betaler sig

Blot fire ud af 10 danskere vurderer, at man kan prutte om priserne med sit forsikringsselskab. Men otte ud 10, der har prøvet, fik lavere priser ud af forsøget.

storybild

Det et godt at have en god forsikring, når uheldet er ude. Men det er dumt at have betalt for meget for den. (Billede: polfoto/arkiv)

Forsikringselskabernes priser er urokkelige som en nedsunket betonbunker på den jyske vestkyst. Den oplevelse deles af seks ud af 10 danskere, mens blot fire ud af 10 – helt præcis 41,2 procent – oplever, at 'forsikringsselskabernes priser er til forvandling'.

Forsikringsselskaber vil se kunders gentest
Forsikringsselskaber vil se kunders gentest

Det viser en undersøgelse blandt 1.000 repræsentativt udvalgte danskere i alderen 18-80 år, som analyseinstituttet Opeepl har lavet for tilbudsportalen Findforsikring.dk.

Men hele 79 procent af de forsikringskunder, der rent faktisk har forsøgt at forhandle sig frem til billigere priser på deres bilforsikring med deres nuværende forsikringsselskab har - ifølge en stor undersøgelse fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen fra 2015 - opnået lavere priser.

Vi styrter på skibakken med sprit i blodet
Vi styrter på skibakken med sprit i blodet

- Forbrugerne snyder sig selv for rabatter. Det skyldes formentlig, at forsikringer er et relativt kompliceret produkt, og derfor er mange kunder tilbøjelige til at acceptere listepriserne, siger Kasper Kjems, marketingmanager i Findforsikring.dk.

Nogle få opkald kan imidlertid barbere listepriserne ned. Findforsikring.dk har i en stikprøve sammenlignet 10 selskabers listepriser med den pris, man som kunde kunne forhandele sig frem til ved blot at oplyse, at man var i gang med at undersøge markedet og gerne ville præsenteres for 'en skarp pris'.

19-årige Stefanie har ingen forsikring - det samme gælder hver fjerde studerende
19-årige Stefanie har ingen forsikring - det samme gælder hver fjerde studerende

Otte ud af 10 selskaber var forhandlingsvillige og gav i gennemsnit 10,7 procent i rabat svarende til 2.707 kroner årligt på en forsikringpakke til en familie med indbo-, ulykkes-, bil- og husforsikring.


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx