Af - 02/04-14 11:10

Så totalt ligegyldige ting køber de ungeSå totalt ligegyldige ting køber de unge

Mere end hveranden unge dansker har ugentligt lyst til at købe unødvendige ting. En underholdningselement i hverdagen, der understøttes af butikkerne, svarer ekspert

storybild

Over halvdelen af unge mellem 18-29 har mindst en gang om ugen lyst til at købe ting for sjov (Billede: Polfoto)

En lidt kedelig dag kan hurtigt få et pift ved tanken om, at svinge forbi en butik og købe en ny neglelak eller en lækker sandwich til aftensmaden.

Over halvdelen af danske unge oplever, mindst en gang om ugen, at de får lyst til at købe noget, de egentlig ikke har brug for. Det viser en ny undersøgelse foretaget af YouGov for Metroxpress.

Belærende bankfolk koster kunder dyrt
Belærende bankfolk koster kunder dyrt

21-årige Lauren Seo, er en af dem, der impulskøber flere gange om ugen:

»Det sker rigtig tit, at jeg forelsker mig i en eller anden ting, og så må jeg bare eje den. Hvis jeg finder ud af, at jeg ikke rigtig har råd, så bytter jeg det jeg har købt,« fortæller hun.

Det er ifølge socialpsykolog ved Københavns Universitet, en lille kompensation i hverdagen:

»Det bliver hurtigt et underholdningselement i hverdagen, når man skal forkæles, trøstes eller bare keder sig,« forklarer Torben Bechmann Jensen. Men butikkerne er smarte, og appellerer også til folks købetrang:

Kvinders magt giver lækre mænd
Kvinders magt giver lækre mænd

»Det er en lyst, der bliver understøttet af diverse butikker. Masser af steder frister tilbudsvarer og spotvarer. Det er smart at trække de varer frem, der har appel til folks forbrugstrang.«

Shoppe-kløe: Disse varer vil vi købe til foråret
Shoppe-kløe: Disse varer vil vi købe til foråret

Det er ikke kun de unge, der impulskøber. Næsten hver tredje dansker svarer, at de har lyst til at købe unødvendige ting, mindst en gang om ugen. Men trangen falder med alderen:

»De unge er mest mobile og omstillingsparate. Derfor er det også mest dem, der er hurtigst til at forbruge de omskiftelige ting som en ny gadget eller noget nyt slik.«

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sofie Linde: Sådan er Joakim som far
bt.dk
S: Skilsmissepar skal tvinges til en...
bt.dk
Uhyggelige billeder: Cavendish flyver...
bt.dk
DMI: Nu bliver vejret helt anderledes
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx