Af - 28/10-14 06:10

Dansk firma bag baconpistol: Vil sørge for sprød bacon i hele verdenDansk firma bag baconpistol: Vil sørge for sprød bacon i hele verden

Et lille dansk firma har netop lanceret deres nye baconpistol, der på bare tre sekunder kan sørge for lækker bacon på hele kloden.

Bildstrecke im Grossformat »

Nu er den her: Baconpistolen... Og så er den endda fra Danmark.

Et lille dansk firma har nu lanceret en 'baconpistol,' der kan hjælpe slagterierne med udvælge de svin, der giver de ypperste baconskiver.

Baconpistolen, eller NitFom, som det danske firma Carometec selv kalder deres nyeste opfindelse er blevet til i samarbejde med Højteknologifonden og Københavns Universitet. Firmaet tæller i alt 21 mand og har hjemme i Herlev.

Pistolen kan på tre sekunder bestemme, hvordan sammensætningen af fedt er i grisekødet. Ved at sende lys i igennem kødet kan den bestemme jodtallet i svinekødet.

Se hele processen forklaret med billeder øverst i artiklen.

Indholdet af jod betyder noget for, hvor tyndt man kan skære skiverne. Alt handler om 'slice-ability' i baconindustrien.

- Et højt jodtal er skidt for bacon, men godt for folkesundheden og modsat er det med et lavt jodtal, forklarer udviklingschefen Thomas Lauridsen hos Carometec overfor metroxpress.

NitFom'en vejer 12 kg med kabler og det hele, men den bliver monteret så den hænger fra loftet, og belaster ikke slagteriarbejderen.

Baconpistolen er desværre ikke noget, som baconentusiaster kan få hjem i køkkenet. Produktet er målrettet slagterierne og skal være en måde, hvor de kan skille sig ud i fremtiden i det benhårde baconmarked.

Fedt: Motorcykel kører på bacon
Fedt: Motorcykel kører på bacon

Prisen lyder på 750.000 danske kroner per styk.

- Hvis vi bare får solgt ti om året, så vil vi regne det som en succes, siger udviklingschefen til metroxpress.

Indtil videre har det danske firma kun solgt en enkelt model i Tyskland, men har tænkt sig at leje dem ud i første omgang.

- Branchen skal først acceptere, at produktet er noget værd. At kende fedtsammensætningen i kødet kan være med til at give slagterierne en fordel over konkurrenterne, vurderer udviklingschefen.

Modig gris nægter at blive til bacon: Hopper ud fra lastbil i fuld fart
Modig gris nægter at blive til bacon: Hopper ud fra lastbil i fuld fart

Især USA vil nok være et marked, der er interessant for det lille firma i Herlev udenfor København.

- I staterne fodrer de typisk slagtesvinene med restprodukter fra andre produktioner. Det giver et meget højt jodtal på grund af fedtsammensætningen i svinenes foder, siger Thomas Lauridsen fra Carometec til metroxpress.

Hvis man synes, at designet på baconpistolen ligner noget fra en science fiction-film, så er man ikke helt galt afmarcheret.

- Vi har faktisk betalt en designer for at komme med et unikt design på vores produkter. Vi vil jo gerne skille os lidt ud, siger udviklingschefen til metroxpress.

Var det noget med en omgang lakse-bacon?
Var det noget med en omgang lakse-bacon?

Den nye teknologiske landevinding begrænser sig ikke kun til bacon.

Det samme gælder for eksempel for serrano- og parmaskinker. På den måde er der også lidt til feinschmeckerne. Her må fedtet ikke bestå af for meget umættet fedt, hvis man skal regne med, at de gode skinker kan holde sig.

LÆS OGSÅ: Er det her verdens dummeste Bacon-biltyv?

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Efter bruddet: Det skal der ske med...
bt.dk
Efter stort FCK-chok: Her er...
bt.dk
Mand druknede under badetur - ven...
bt.dk
Tårer i øjnene: Mary fik kronprins...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx