Af - 18/07-16 18:57; Opdateret: 18/07-16 21:09

24.000 danskere er faldet for denne falske konkurrence24.000 danskere er faldet for denne falske konkurrence

Like, del og kommenter, hvis du vil blive den nye ejer af et 50" fladskærms TV fra Samsung! Sådan lokker en ny - men falsk - konkurrence.

Bildstrecke im Grossformat »
Mere end 28.000 har på tre dage kommenteret opslaget, 24.000 har liket det, og opslaget kan bryste sig af 24.775 delinger. Klik videre for at læse om nogle af de falske konkurrencer, der i løbet af de sidste halve år har floreret på Facebook. Ifølge opslaget kan man vinde 20 minutter i Illum, København, hvor man kan tage alt det, man vil. 5.000 danskere var hoppet på konkurrencen, men den var falsk. Læs mere om konkurrencen ved at trykke på linket. .. Sådan lokkede en falsk konkurrence danskerne til at like, dele og kommentere. De fik 25.000 til at hoppe i fælden. Det skrev metroxpress en artikel om, som du kan læse ved at klikke på linket. Metroxpress skrev for nyligt om, at du kunne få et lækkert og dyrt produkt fra en af Fonas konkursforretninger. Men Fona er hverken gået konkurs, og konkurrencen var ikke ægte, lød svaret fra Fona til metroxpress. Læs hele artiklen ved at trykke på linket. Sådan lød præmien på en konkurrence, som forleden fyldte på Facebook. Mere end 35.000 danskere deltog i konkurrencen - eller de troede, de deltog, for konkurrencen viste sig at være falsk. Læs mere om konkurrencen ved at trykke på linket nedenunder. Christian Itzchaky Larsen påstod i et opslag på Facebook, at han ville give to Justin Bieber koncertbilletter ud gratis. Det fik Facebook-brugere til at gå amok. Og da Christian Itzchaky Larsen eftefølgende snød dem ved at skrive til hver enkelt, at de havde fundet, gik de endnu mere amok. Hele 'snydeforløbet' blev dokumenteret i en video, som Christian Itzchaky Larsen har lavet. Se den ved at trykke på linket. I januar gik dette opslag på Facebook helt amok. Jacob Riis skrev, at han havde en Macbook Air-computer til overs, som han ville give væk. Opslaget fik over 33.000 likes, 37.000 kommentarer, og blev delt mere end 4.500 gange. Konkurrencen viste sig dog at være falsk. Læs mere om konkurrencen ved at trykke på linket nedenunder. .. som viste sig at være falsk. Konkurrencen gik amok på Facebook i påsken, hvor mere end 45.000 danskere likede, delte og synes godt om konkurrencens opslag. Læs mere om konkurrencen ved at trykke på linket nedenunder.

Klik dig gennem billedgalleriet og få eksempler på nyere konkurrencer på Facebook, der viste sig at være falske - og som mange danskere hoppede på.

Grundet vores lukning har vi en masse restvarer, som vi skal af med! Derfor kan du nu vinde et 50" fladskærms TV fra Samsung!

Sådan lyder præmien i en ny konkurrence, som Facebook-siden "Fona Restlager" står bag.

For at deltage skal man dele, like og kommentere opslaget. Den præmis, har rigtig mange danskere accepteret:

Mere end 28.000 har på tre dage kommenteret opslaget, 24.000 har liket det, og opslaget kan bryste sig af 24.775 delinger. Indtil videre.

Sådan skal falske konkurrencer på Facebook udryddes
Sådan skal falske konkurrencer på Facebook udryddes

Men så mange flere er der at skuffe. For konkurrencen er endnu en i rækken af falske konkurrencer på Facebook.

I hvert fald hvis man skal tro de typiske indikationer på, at konkurrencer på Facebook er falske.

Interesserer du dig for at læse om falske konkurrencer, så like MX Penge på Facebook og du vil blive opdateret med artikler om emnet.


For at deltage i konkurrencen skal du blandt andet dele opslaget. Det er forbudt at kræve det af deltagerne.


Kigger man nærmere på den Facebook-side, hvor konkurrencen er slået op på, virker selve siden ikke særlig troværdig. Man kunne nemlig godt mistænke den for at være helt nyopstartet kun til formålet om at poste en falsk konkurrence på siden.

"Fona Restlager"-Facebook-siden indeholder nemlig kun tre billeder og seks opslag. Alle opslag er næsten lagt på Facebook-siden samtidig. Der er dermed ingen tegn på, at siden har været i brug andet end få minutter, før konkurrencen blev lagt på.

Bilka advarer imod fupkonkurrence: Mere end 6000 er snydt
Bilka advarer imod fupkonkurrence: Mere end 6000 er snydt


Konkurrencen er postet på en side, som ikke er valideret af Facebook. Er en side godkendt af Facebook, har den et lille blåt "v" efter Facebook-navnet.

Men her kan man også nemt blive snydt, for nogle af de nyere konkurrencer er begyndt at kopiere 'v'et' ind på deres profilbillede. Men hvis siden er vurderet troværdig af Facebook, skal v'et altså være placeret i højre side - efter Facebook-sidens navn. Ikke på coverbilledet.


- Folk liker og deler de her konkurrencer ukritisk, og derfor er de nemme at få succes med for bagmændene. Konkurrencerne har alle det til fælles, at du kan vinde noget ved bare at blinke med øjnene. Man tænker 'jeg kan lige så godt like bare for en sikkerhedsskyld', og det er den tankegang, som virksomhederne spiller på, har Janus R. Nielsen, der er direktør for IT-firmaet anytech365, tidligere sagt til metroxpress.

Han siger, at de falske Facebook-konkurrencer vil være i omløb, så længe folk uden kritisk sans liker og deler indhold

Sådan hjælper Mark folk til ikke at deltage i falske Facebook-konkurrencer
Sådan hjælper Mark folk til ikke at deltage i falske Facebook-konkurrencer

"Fona Restlager"-konkurrencen er ikke den eneste falske konkurrence, der fortiden er i omløb.

For syv timer siden blev en konkurrence på Facebook-siden "Humac - Danmark" postet. Meget kunne tyde på, at denne konkurrence er falsk, hvis man gennemgår de ovennævnte faktorer. Indtil videre er det dog kun 87 personer, der ser ud til at være hoppet i fælden.

I weekenden blev yderligere to falske konkurrencer lagt op på Facebook. Den ene udgav sig for at være postet af Elgiganten, mens 15.000 brugere hoppede i fælden, ved at tro, at, at Startour stod bag den anden. Begge konkurrencer er dog i dag blevet lukket ned.

Er du i tvivl om, hvorvidt du har deltaget i konkurrencerne, kan du se screenshots af de falske konkurrencer, inden de blev lukket ned her.

Ny hjemmeside kan spotte om Facebook-konkurrencer er falske
Ny hjemmeside kan spotte om Facebook-konkurrencer er falske

Klik her for at læse om, hvad danske organisationer og Facebook gør for at udslette de falske konkurrencer på Facebook.

LÆS OGSÅ: 35.000 danskere er faldet for denne falske konkurrence

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kickstart foråret med sund mad: Lene...
bt.dk
Se listen: Her er fraværet højest på...
bt.dk
TV 2-kommentator Rolf Sørensen har...
bt.dk
Ny forskning: Sådan lærer du dit barn...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx