Af - 16/01-14 16:48; Opdateret: 16/01-14 16:58

Danskere brygger øl til verdens bedste restaurantDanskere brygger øl til verdens bedste restaurant

Et dansk bryggeri har æren af at brygge og levere øl til verdens bedste restaurant.

storybild

Pilsneren 'El Celler' på 5% er specielt fremstillet til verdens bedste restaurant, der også har en del andre af de danske Mikkeller-øl på menuen. (Billede: Mikkeller)

Det danske bryggeri Mikkeller har fået en aftale i hus med den spanske restaurant El Celler de Can Roca, der sidste år vippede Noma af pinden som verdens bedste restaurant.

Ny hjemmeside guider dig til byens bedste øl
Ny hjemmeside guider dig til byens bedste øl

Restauranten inviterede i efteråret indehaver Mikkel Borg Bjergsø på besøg hos dem i Barcelona, hvor han til sin store overraskelse så 13 af hans egne øl på deres ølkort, der byder på 43 forskellige. En middag og en snak senere var en samarbejdsaftale indgået.

- Man kan ikke lade være med at være lidt stolt af at have vores øl på verdens bedste restaurants ølkort, siger Mikkellers driftchef Jacob Gram Alsing til metroxpress.

Aftalen har blandt andet affødt øllen El Celler, der er brygget specielt til restauranten. Det er en pilsner, der blandt andet er lavet på den new zealandske humlesort Nelson Sauvin, der har smagsreferancer til vindruen Nelson Sauvignon.

Øl-samling blev landskendt: Nu er de 10.000 øl solgt
Øl-samling blev landskendt: Nu er de 10.000 øl solgt

- El Celler har et meget frugtagtigt udtryk og en meget højere bitterhed end en traditionel pilsner, og det gør, at den passer godt til mange madretter, siger Mikkellers driftchef Jacob Gram Alsing.

Og netop det at drikke øl til michelin-mad er noget, Mikkeller gerne vil promovere. De har haft svært ved at komme ind på det ellers ølglade, danske marked, fordi øl ikke forbindes med fin mad her.

- Det har været lidt svært at komme ind på restaurantmarkedet i København, fordi vi traditionelt drikker vin til rigtig god mad. Men det gør man ikke på samme måde i udlandet, og vi mener, at der er rigtig mange øl, der er gode til mad, siger Jacob Gram Alsing.

Hver tredje kvinde afskyr øl
Hver tredje kvinde afskyr øl

Udover Barcelona har Mikkeller også succes på det amerikanske marked, hvor de populære restauranter Mission Chinese i San Francisco og New York har en specialfremstillet øl på menukortet.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Praktikant med kritisk vidneudsagn...
bt.dk
Her er Medinas første ord efter...
bt.dk
Første dom i Se og Hør-sag - kendis...
bt.dk
Tidligere Superliga-direktør i krig...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx