Af Lars Dinesen - 30/09-15 15:19

Annoncehajer var nærige med tilståelser i byretAnnoncehajer var nærige med tilståelser i byret

Tre bedragerisigtede mænd erkendte ikke så meget som forventet ved retsmøde i København onsdag.

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto/Davali Philip)

Lige så gavmilde tre mænd ifølge anklagemyndigheden har været, når det drejede sig om at berige dem selv med andre folks penge, lige så nærige var de onsdag i Københavns Byret, hvor sagen mod dem skulle behandles.

Mændene er sigtet for omfattende salg af værdiløse annoncer til mindre erhvervsdrivende og for bedrageri mod Lønmodtagernes Garantifond, og onsdagens retsmøde var lagt an på, at sagen skulle gennemføres som en tilståelsessag.

Sagens anklager, Flemming Petersen, fortæller til Ritzau, at de tre sigtede i sagen godt nok ville erkende en del af bedrageriet, men langt fra i det omfang, som anklagemyndigheden forventede.

Dansk mand anholdt i Dubai for millionsvindel
Dansk mand anholdt i Dubai for millionsvindel

- Det er tvivlsomt, hvorvidt sagen vil kunne fremmes som en tilståelsessag på det grundlag, siger Flemming Petersen til Ritzau.

Flere rengøringsselskaber, en campingplads på Als og en frisør i Holstebro er blandt de 163 små virksomheder, som mændene er sigtet for at have bedraget ved at sælge annoncer til. Annoncerne skulle bringes i noget kaldet "Lokal Fagbogen", som dog viste sig at være ren fiktion.

25-årig får betinget fængsel i FBI-relateret hackersag
25-årig får betinget fængsel i FBI-relateret hackersag

Derudover har mændene ifølge anklagemyndighedens sigtelser stået bag ansøgninger til Lønmodtagernes Garantifond om udbetaling af lønkroner til personer, der havde været ansat i konkursramte virksomheder.

Problemet var blot, at ansættelserne - ifølge sigtelserne - var opdigtede, og derfor blev der udbetalt millioner af kroner til ansøgerne. Penge, som de ikke var berettiget til.

Flemming Petersen oplyser til Ritzau, at flere af lønmodtagerne også er sigtet i sagen.

Dommer fængsler 25-årig palæstinenser efter overfald på politibetjent
Dommer fængsler 25-årig palæstinenser efter overfald på politibetjent

Han skal nu overveje, hvorvidt sagen mod de tre skal rejses som en domsmandssag, hvor en dommer og to domsmænd skal tage stilling til de sigtedes skyld.

Alternativet er, at anklagemyndigheden slår sig til tåls med de tilståelser, som mændene er villige til at afgive, og lader dem dømme for det.

LÆS OGSÅ: Bombemænd i Mumbai får dødsstraf for togangreb i 2006

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx