Af Amalie Abildgaard - 11/09-17 18:30

Discount-supermarked vil tredoble antallet af butikker i KøbenhavnDiscount-supermarked vil tredoble antallet af butikker i København

Lidl vil udvide kraftigt i hovedstaden.

storybild

Arkiv. (Billede: JACKY NAEGELEN)

Lidl har i dag 19 butikker i Storkøbenhavn, men planen er at tredoble antallet af butikker i hovedstadsområdet over de kommende år. Det skriver Dansk Handelsblad.

I løbet af de seneste fem år har discountkæden Lidl ifølge topledelsen åbnet 'for få' butikker.

»Der har været en del år, hvor vi ikke har åbnet 10 butikker. De sidste fem år har vi åbnet 12 butikker i alt. Vi åbnede en del butikker de første år i Danmark, og herefter kom en periode, hvor vi stort set ikke åbnede nye,« fortæller Mads T. Nielsen, udviklings- og ejendomsdirektør i Lidl Danmark til Dansk Handelsblad.

Men det vil man altså lave om på nu. Mads T. Nielsen fortæller, at Lidl gerne vil tredoble antallet af butikker i Storkøbenhavn - og gerne i løbet af to år. Men sagsbehandlingen betyder, at det kan tage mellem tre og seks år, fra Lidl først ser en egnet beliggenhed, til kæden byder velkommen i en ny butik.

Senest åbnede en butik i slutningen af august i Frihedens Butikscenter i Hvidovre, som blev kædens butik nummer 108 i Danmark. Lidl regner med at åbne ti butikker i hele Danmark i løbet af dette år.

Lidl arbejder desuden på et 'city-koncept 'i forbindelse med de nye butikker i København. Det vil blandt andet betyde mindre kvadratmeter, men inkluderer samtidig deres bake-off, kødafdeling og mejeriafdeling.

Annonceringen kommer i kølvandet på en mindre bølge af sure kunder, der var forarget over, supermarkedskæden havde fjernet et kors på et karakteristisk billede fra Santorini på deres græske yoghurt.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nyslået Jokermillionær: Jeg får ikke...
bt.dk
Historisk sommerdag i Danmark - ikke...
bt.dk
Anders fik lavet ’Danmarks dummeste...
bt.dk
17-årige Cecilie har fået nok af...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx