24/11-17 08:30

Danish Crown opvejer britisk pres med frasalgDanish Crown opvejer britisk pres med frasalg

Danish Crown har tjent flere penge i 2016/17. Året er ikke uden problemer, men frasalg af Plumrose hjælper.

storybild

København. Danish Crown øger sit resultat til to milliarder kroner i 2016/17. Forretningen er presset i Storbritannien og af stigende kødpriser, men er hjulpet af frasalg.

Samlet har Danish Crown omsat for 62 milliarder kroner i regnskabsåret, to milliarder kroner mere end sidste år.

- Årets nettoresultat er påvirket af udfordringerne i det britiske selskab Tulip Ltd og stigende råvarepriser for koncernens forædlingsselskaber, men gevinsten fra salget af Plumrose sikrer et rekordresultat på to milliarder kroner, skriver selskabet i sit regnskab.

Salget af Plumrose har givet over 500 millioner kroner i kassen, og uden dette var resultatet dykket betydeligt.

Danish Crown fortæller, at man har arbejdet for at løse problemerne for Tulip i Storbritannien, og at datterselskabet nu "har sorte tal" på bundlinjen. Altså ikke giver underskud.

Selskabet er ejet af omkring 7600 andelshavere, der for langt hovedpartens vedkommende er de samme landmænd, der leverer dyr til Danish Crowns slagterier.

Derfor får de også del af overskuddet.

- Bestyrelsen indstiller en samlet udbetaling på 1,44 milliarder kroner til ejerne.

- Der udbetales knap 1,2 milliarder kroner i restbetaling. Det svarer til 95 øre per kilo gris, mens so- og kreaturandelshaverne får henholdsvis 80 øre og 130 øre per kilo. Samtidig indsættes i alt 55 millioner kroner på ejernes personlige ansvarlige konti, skriver Danish Crown.

Fraregner man indtægten til ejerne fra salget af Plumrose er der dog faktisk tale om et fald i udbetalingen på over 100 millioner kroner.

Koncernen har betalt mere for de svin, der er købt hos landmændene. Og den prisstigning har man ikke kunnet sende videre til kunder lige med det første.

- Resultaterne i Tulip Food Company og Sokolow er ikke som forventet, da det har taget tid at hente de stigende råvarepriser hjem gennem prisstigninger, skriver Danish Crown.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Karen Maj udlejede sit sommerhus: Så...
bt.dk
Efter aflysning og halsoperation: Så...
bt.dk
En af verdens bedste fodboldspillere...
bt.dk
Politiet: Person er ramt i låret...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx