Af - 28/04-16 14:12; Opdateret: 28/04-16 14:23

Udlandet hylder Danmark igen - denne gang for at være gode til at holde friUdlandet hylder Danmark igen - denne gang for at være gode til at holde fri

Danskere er verdens lykkeligste. Nu viser en rapport, at vi også er verdens bedste til at holde fri, hvilket en britisk journalist, der har slået sig ned i Danmark, nu hylder os for.

Bildstrecke im Grossformat »

- Det er kun 17.30, men det er deres svar på at arbejde virkelig længe over i Danmark.

Sådan lyder det fra Helen Russell i et indlæg i livsstilsmagasinet Stylist, om danskernes arbejdsvaner - som hun, vel at mærke, er meget positiv indstillet over for. Hun venter på sin veninde, der i danskernes øjne arbejder over, men som i hendes øjne arbejder normalt.

Helen Russell kom til Danmark for at slå sig ned med sin danske mand, der arbejder hos LEGO. Hun fortæller, at hun hurtigt opdagede, at den danske arbejdskultur ser ned på overarbejde, og at danskerne generelt er rigtig gode til at tage fri og nyde fritiden med familien.

Interesserer du dig for arbejdsmiljø og arbejdsforhold, og vil du opdateres med artikler om emnet? Så like MX Penge på Facebook.

- Danskerne arbejder ikke, når de er syge, og når det er fyraften, så bliver kontoret tømt for mennesker - noget der ville være godt for os alle, skriver hun blandt andet i sit indlæg.

Helen Russell henviser i sit indlæg til en 2015 rapport fra OECD om balancen mellem arbejde og fritid i alle verdens lande - i rapporten lander Danmark på en flot førsteplads. Noget, der blandt andet er kommer af vores holdning til overarbejde.

Betjente får ikke afspadsering for overarbejde
Betjente får ikke afspadsering for overarbejde

- Overarbejde giver i Danmark typisk en irettesættelse frem for et klap på skulderen, skriver Helen Russell.

Hun fortæller videre, at hun en dag fik et chok, da hendes mand en fredag kom hjem kl. 14.30. Var han syg, eller var han blevet fyret, spørger hun. Men nej, i Danmark tager man bare nogle gange tidligt fri, lød svaret.

Helen Russell skriver, at hun nu er begyndt at arbejde på den danske måde. Hun tager hjem kl. 16.00 og har nu meget mere tid til familie, træning og til at se sine venner, hvilket hun har det rigtig godt med.

LÆS OGSÅ: Højesteret redder Skat fra massivt overarbejde

LÆS OGSÅ: Vagtplan for ambulancekørsel baserer sig på overarbejde

LÆS OGSÅ: Jonathan gik ned med stress: - Det er ikke legitimt i branchen

LÆS OGSÅ: FTF vil sende ledere på obligatorisk arbejdsmiljøkursus

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx