08/11-17 08:02; Opdateret: 08/11-17 08:22

Lundbeck: Første ni måneder i 2017 har været rigtig godeLundbeck: Første ni måneder i 2017 har været rigtig gode

Medicinalselskabet Lundbeck opjusterer sine forventninger til hele året i regnskabet for tredje kvartal.

storybild

Lundbeck har solgt godt i årets ni første måneder. Free/Colourbox

København. Genrejsningen af Lundbeck, der længe led under, at gamle milliardsællerter er gået af patent, fortsatte i tredje kvartal, der løber fra juni til september.

Omsætningen steg solidt, og det samme gjorde resultatet. Det får Lundbeck til at stille sine aktionærer endnu mere i udsigt end tidligere.

- Vores første ni måneder af 2017 har været rigtig gode.

- Fremgangen betyder, at vi igen kan opjustere vores forventninger til indtjeningen for hele 2017, som forventes at blive den største i Lundbecks historie, skriver Anders Götzsche, fungerende administrerende direktør, i en kommentar til regnskabet.

Han har taget over efter Kåre Schultz, der tidligere på året gik til israelske Teva.

Fremgangen er båret af flere nye midler, ikke mindst de nye store håb for Lundbeck Brintellix og Rexulti. Begge er tidligere spået at kunne blive såkaldte blockbustere, hvilket kendetegner midler, der sælger for over en milliard dollar.

Salget af Brintellix mod svær depression steg med 55 procent til 1,2 milliarder kroner i årets første ni måneder mens Rexulti mod depression og skizofreni solgte for 911 millioner kroner - en stigning på 64 procent.

- Væksten i salget var drevet af fortsat fremgang i Nordamerika og i lande som Brasilien, Frankrig, Italien og Spanien, skriver Lundbeck om Brintellix.

Den positive udvikling ramte også midlet Sabril mod rystelser i forbindelse med epilepsi. På trods af, at midlet løb af patent i foråret har konkurrencen fra kopimidler endnu ikke ramt markedet hårdt.

Der blev solgt Sabril for 1,1 milliarder kroner i årets ni første måneder, en vækst på 22 procent. Kopierne er dog på vej.

Samlet betyder fremgangen, at Lundbeck i årets ni første måneder omsatte for 12,8 milliarder kroner, hvilket er over en milliard kroner mere end i samme periode i 2016. Driftsresultatet blev mere end fordoblet til 3,5 milliarder kroner.

Det får Lundbeck til at øge sine forventninger til en omsætning på 16,9-17,4 milliarder kroner og et driftsresultat på 4,3-4,6 milliarder kroner.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Støjberg efter minister-exit: Min...
bt.dk
Populær tv-vært sælger luksusvillaen...
bt.dk
Skal vidne i retten: Hun kan blive...
bt.dk
Blev pludselig berømt som Wozniackis...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx