Af - 18/11-14 16:00

Studiereform spænder ben for unge iværksættereStudiereform spænder ben for unge iværksættere

Unge succesrige iværksættere advarer: Studiereformen er ødelæggende for unge iværksættere. CBS-professor er enig.

storybild

24-årige Heiða Gunnarsdóttir Nolsøe (th) har under studierne på DTU opfundet engangsskraldespanden DropBucket sammen med studiekammeraten Marie Stampe Berggreen, 22 år (tv). DropBucket blev blandet brugt på Roskilde Festival i år. (Billede: PR-foto)

Vi mister vores SU, hvis vi satser på virksomheden – eller vi mister en unik chance for at skabe en succesrig virskoemhder, hvis vi skal følge kravene i den nye SU- og studiereform og gennemføre studiet på normeret tid.

Jonas skabte en million-forretning, mens han var på SU
Jonas skabte en million-forretning, mens han var på SU


Dilemmaet er ødelæggende for Danmarks evne til at fostre nye iværksættere. Sådan lyder advarslen fra 24-årige Heiða Gunnarsdóttir Nolsøe, som under studierne på DTU har etableret virksomheden DropBucket sammen med studiekammeraten Marie Stampe Berggreen, 22 år. Reformen betyder, at samtlige studerende på DTU fra sommeren 2015 skal have fuld studieaktivitet (60 ects-point om året) - ellers ryger SU'en.

Hvis du gerne vil opdateres med historier om iværksætteri, penge og forbrug, så like MX Penge
her

- Som minimum bør der kunne dispenseres for reglerne for studieaktivtet, hvis man kan dokumentere, at man er i gang med udvikle en virksomhed, siger hun og tilføjer:

Vikaren er nu chef for 1.200
Vikaren er nu chef for 1.200

- Endnu vigtigere er det at få lempet reglerne, ellers risikerer man altså, at studerende med gode iværksætterideer dropper dem, før de er kommet i gang, fordi de ikke vil risikere at miste SU'en.

Samme melding lyder fra flere studier på Københavns Universitet, siger formand for Studenterrådet på Københavns Universitet Alexander Thorvaldsen:

- Det giver ikke mening, at politikerne på den ene side siger, at Danmark skal leve af iværksættere og på den anden side beder studerende vælge mellem studierne og iværksættervirksomheden.

Susannes barndomsdrøm er blevet en million-forretning
Susannes barndomsdrøm er blevet en million-forretning

Sven Bilslev, professor og prodekan på CBS, som er kendt for at fostre mange iværksættere, kalder reformen 'en ulykke'.

- Nogle studerende kan ikke både klare et fuldtidstudie og at starte en virksomhed op Dem opfordrer vi nu til at
koncentrere sig om studiet og blive færdige. Det skal vi jo, for CBS har jo en økonomisk interesse i, at de bliver færdige (CBS taxameter-penge, når en studerende afslutter sin uddannelse, red.). Men det er ikke nødvendigvis i samfundets interesse, for vi taber givetvis nogle potentielle vækstvirksomheder på gulvet, siger han.

DTU's direktion oplyser gennem sin presseafdeling, at 'DTU følger gældende regler' og har ikke yderligere kommentarer til den såkaldte fremdriftsreform, som blev vedtaget af et bredt flertal i Folketinget sidste år.

Vild iværksætter: Coca Cola er Ulriks kunde
Vild iværksætter: Coca Cola er Ulriks kunde

Underdirektør på Afdeling for Uddannelse og Studerende på DTU Jørgen Jessen, var lidt mere åbenmundet i september i år. Da sagde han til den interne DTUavisen:

- For DTU er det vigtigere, at vores ingeniører bliver dygtige ingeniører, der gør fyldest i samfundet, end at de de bliver færdige på normeret tid. Men vi udmønter naturligvis loven, som den er vedtaget.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx