Af - 29/04-15 13:46; Opdateret: 29/04-15 17:45

GALLERI: Så kreative er vi med konfirmandernes transport - se de skøre eksemplerGALLERI: Så kreative er vi med konfirmandernes transport - se de skøre eksempler

Fra helikopter til sæbekassebil. Præsterne fortæller om de forskellige transportmidler, som deres konfirmander bliver fragtet i fra kirken til festen.

Bildstrecke im Grossformat »
Nogle præster oplever, at deres konfirmander bliver hentet i trillebør ved kirken og "rullet" hen til det sted, hvor festlighederne fortsætter. For nogle konfirmander venter der en traktor eller en havetraktor, når kirkedøren åbnes, og konfirmanderne skal transporteres hen til deres fest. Op på hesteryggen og fuld galop. Det store dyr fragter nogle konfirmander fra kirken og hen til festlighederne på egen ryg, oplever præsterne. En præst oplever, at også sæbekassebiler står for transporten, når konfirmanderne skal videre i dagen program efter kirken. 450 meter oppe i luften. Nogle konfirmander flyver bogstavelig talt afsted til festlighederne. Mange, mange præster fortæller, at deres konfirmander hopper op bag på en motorcykel og kører til festlighederne, når kirkeceremonien er ovre. Buster Larsen fra filmen Busters Verden er ikke den eneste, der kommer tæt på en Longjohn cykel. Nogle præster har nemlig oplevet, at deres konfirmander blev cyklet på en Longjohn hen til festivitasen. Det kommer nok ikke bag på mangen, at sportvognene selvfølgelig også holder klar, når kirkeceremonien er ovre og konfirmanderne skal transporteres til fest og farver. Nogle præster oplever, at deres konfirmander bliver fragtet i hestevogn til det sted, hvor konfirmationsfesten skal holdes. Den lange bil står klar med chauffør, når konfirmanderne har fået "fri" fra kirke på konfirmationsdagen. Det erfarer rigtig mange præster. Enkelte præster nævner, at deres konfirmander må tage bussen med hele familien, når de skal videre fra kirke til festen på konfirmationsdagen. En enkelt præst har også oplevet, at en familie lejede en gammel bus, så det kun var festens gæster, der tog med bussen. Pudsede facader og høj udstødning. Mange præster nævner, at deres konfirmander bliver fragtet til festlighederne i veteranbiler. En del præster nævner, at deres konfirmander skal holde festen så tæt på kirken, at de nøjes med at gå fra kirken til festlighederne. Ingen brand her - kun konfirmation. En enkelt præst nævner, at hun har oplevet en konfirmand, der blev transporteret fra kirken til festlighederne i en gammeldags brandbil. Selvom der er mange alternativer, kan præsterne ikke komme udenom, at deres konfirmander også i høj grad bliver kørt hen til deres fest i en ganske almindelig familiebil.

I Danmark er der stor variation omkring, hvad konfirmanderne bliver transporteret i fra kirken og hen til festen. Alt fra trillebør til helikopter - se med.

Kirkeklokkerne har ringet, den kirkelige ceremoni er forbi og forude venter festen. Men vejen hen til festen er langt fra ens for de danske konfirmander.

Konfirmander bliver transporteret i helikopter
Konfirmander bliver transporteret i helikopter

Igår skrev metroxpress, at konfirmander bliver hentet i helikoptere. Og en rundspørge hos de danske præster viser, at mange forskellige transportmidler står klar til konfirmanderne, når kirkelighederne er forbi.

Nogle åbner kirkedøren op til en hestevogn, andre en trillebør, mens nogle konfirmander må tage bussen. Vi har samlet et galleri.

OVERSIGT: Hvilke konfirmander lander de dyreste gaver?
OVERSIGT: Hvilke konfirmander lander de dyreste gaver?

LÆS OGSÅ: Tom Kristensens farvel-gave: - Hans egen monsterbil fra Le Mans

LÆS OGSÅ: Loyale pendlere får ekstraregning trods lavere service

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx