Af - 06/07-16 14:36

Udlejning af private biler boomerUdlejning af private biler boomer

Danskerne har taget privatbiludlejning til sig. Gomore forventer over 4.000 udlejninger alene i juli. Så meget kan du tjene på din bil.

storybild

Udlejning af private biler gennem delebilstjenester boomer. (Billede: scanpix/arkiv)

Når Gustav Højmark-Jensen, 23 år og fra Valby, i slutningen af juli starter bilen for at tage forlænger weekend i en ødegård i Sverige med en god kammerat, sker det i en VW Passat årgangf 2008, som de har lejet i tre dage for omkring 1.000 kroner gennem Snappcar.

- Det er bare så meget mere simpelt end at skulle leje en bil igennem for eksempel Avis, hvor man skal udfylde en række papirer. Her søgte vi bare på biler i Valby, og fandt hurtigt den her. Udlejer bor fem-seks kilometer væk, så vi hopper bare ind i bussen og tager over til ham med vores kufferter, den dag vi skal leje den, siger Gustav.

Erhvervslivet ser en lys fremtid for deleøkonomi
Erhvervslivet ser en lys fremtid for deleøkonomi

De to gutter er langt fra alene. Markedet for udlejning af private biler gennem delebilstjenester er i kraftig vækst. Her i juni udlejede private danskere over 6.000 biler – helt præcis 6.386 - gennem Gomore. Det er en stigning på hele 119 procent sammenlignet med Gomore’s flåde af private biler i juni sidste år, og delebilstjenesten forventer at formidle flere end 4.000 udlejninger af private biler alene i denne måned.

Er du interesseret i forbrug, privatøkonomi og iværksætteri, og vil du opdateres med historier om disse emner, så like MX PENGE her

- Privat biludlejning er fortsat mest udbredt i de store byer, hvor folk måske ikke selv har en bil, fordi de bor tæt på deres arbejdsplads og bruger offentlig transport eller cykler i hverdagen, siger presseansvarlig i Gomore Rasmus Carlsen.
Også hollandske Snappcar, som i 2015 opkøbte den danske delebilstjeneste MinbilDinbil.dk, oplever stor fremgang på det danske marked. Snappcar har 2.200 private biler i sin flåde og melder om en booking-fremgang på 40 procent fra juni 2015 til juni 2016.

Ikea-hackere spinder guld på køkken-fidus
Ikea-hackere spinder guld på køkken-fidus

- Det er primært unge, der lejer bilerne til for eksempel bilferier, flytninger elle familiebesøg. Men hvor det i starten især også var unge i 25-30-års alderen, der udlejede deres biler, ser vi en tendens til, at også de lidt ældre, der har stiftet familie, nu har set fidusen i at udleje deres bil. For eksempel i ferien, hvor den alligevel holder stille, mens de er på charterferie, siger landechef for Snappcar i Danmark Anders Vincent Jacobsen.

Sådan får du deleøkonomien ind i din hverdag
Sådan får du deleøkonomien ind i din hverdag

En familien med en almindelig familiebil kan hente et pænt tilskud til charterferien ved at leje bilen ud. Hvis bilen udlejes i to uger, kan familien score omkring 4000 kroner i lejeindtægt, efter delebilstjenesten har taget sin andel. Indtægten er skattepligtig.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx