Af - 06/07-16 14:36

Udlejning af private biler boomerUdlejning af private biler boomer

Danskerne har taget privatbiludlejning til sig. Gomore forventer over 4.000 udlejninger alene i juli. Så meget kan du tjene på din bil.

storybild

Udlejning af private biler gennem delebilstjenester boomer. (Billede: scanpix/arkiv)

Når Gustav Højmark-Jensen, 23 år og fra Valby, i slutningen af juli starter bilen for at tage forlænger weekend i en ødegård i Sverige med en god kammerat, sker det i en VW Passat årgangf 2008, som de har lejet i tre dage for omkring 1.000 kroner gennem Snappcar.

- Det er bare så meget mere simpelt end at skulle leje en bil igennem for eksempel Avis, hvor man skal udfylde en række papirer. Her søgte vi bare på biler i Valby, og fandt hurtigt den her. Udlejer bor fem-seks kilometer væk, så vi hopper bare ind i bussen og tager over til ham med vores kufferter, den dag vi skal leje den, siger Gustav.

LÆS OGSÅ: Erhvervslivet ser en lys fremtid for deleøkonomi

De to gutter er langt fra alene. Markedet for udlejning af private biler gennem delebilstjenester er i kraftig vækst. Her i juni udlejede private danskere over 6.000 biler – helt præcis 6.386 - gennem Gomore. Det er en stigning på hele 119 procent sammenlignet med Gomore’s flåde af private biler i juni sidste år, og delebilstjenesten forventer at formidle flere end 4.000 udlejninger af private biler alene i denne måned.

Er du interesseret i forbrug, privatøkonomi og iværksætteri, og vil du opdateres med historier om disse emner, så like MX PENGE her

- Privat biludlejning er fortsat mest udbredt i de store byer, hvor folk måske ikke selv har en bil, fordi de bor tæt på deres arbejdsplads og bruger offentlig transport eller cykler i hverdagen, siger presseansvarlig i Gomore Rasmus Carlsen.
Også hollandske Snappcar, som i 2015 opkøbte den danske delebilstjeneste MinbilDinbil.dk, oplever stor fremgang på det danske marked. Snappcar har 2.200 private biler i sin flåde og melder om en booking-fremgang på 40 procent fra juni 2015 til juni 2016.

LÆS OGSÅ: Ikea-hackere spinder guld på køkken-fidus

- Det er primært unge, der lejer bilerne til for eksempel bilferier, flytninger elle familiebesøg. Men hvor det i starten især også var unge i 25-30-års alderen, der udlejede deres biler, ser vi en tendens til, at også de lidt ældre, der har stiftet familie, nu har set fidusen i at udleje deres bil. For eksempel i ferien, hvor den alligevel holder stille, mens de er på charterferie, siger landechef for Snappcar i Danmark Anders Vincent Jacobsen.

LÆS OGSÅ: Sådan får du deleøkonomien ind i din hverdag

En familien med en almindelig familiebil kan hente et pænt tilskud til charterferien ved at leje bilen ud. Hvis bilen udlejes i to uger, kan familien score omkring 4000 kroner i lejeindtægt, efter delebilstjenesten har taget sin andel. Indtægten er skattepligtig.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx