Af Ritzau - 08/11-16 22:14; Opdateret: 08/11-16 22:50

Amerikanske investorer går let optimistiske til valgnatAmerikanske investorer går let optimistiske til valgnat

De amerikanske aktier steg moderat tirsdag på dagen, hvor amerikanerne skal vælge mellem Trump og Clinton.

storybild

Mexicos valuta styrkedes markant tirsdagen igennem i takt med, at finansmarkederne mere og mere følte sig sikre på en sejr til demokraten Hillary Clinton. (Billede: Free/Colourbox)

Efter en relativt stille dag på de amerikanske aktiemarked blev status lette stigninger til alle de toneangivende aktieindeks.

Det fulgte efter en mandag med markant stigninger, hvor troen på, at demokraten Hillary Clinton vil bliver USA's næste præsident, slog igennem.

Samlet blev det til en stigning på 0,5 procent til det teknologitunge Nasdaq-indeks og på 0,4 procent til det brede S&P 500-indeks.

- Der er stadig stigninger på grund af lettelse oven på mandagens store stigning.

- Clinton repræsenterer mindre forandring. Og positive nyheder for hende er positive nyheder for aktiemarkedet, siger Bill Schultz, investeringsdirektør hos McQueen, Ball & Associates, til Bloomberg News.

Markederne har over en bred kam foretrukket Hillary Clinton som USA's næste præsident.

Donald Trump har ikke blot har været meget usammenhængende i sine politiske forslag, men også har sagt en stribe ting, der vil være skadelige for erhvervslivet.

Det tæller blandt andet en opsigelse af frihandelsaftaler, at forfalde på USA's statsgæld, opføre en mur mod Mexico og en skattepolitik, der både vil sænke skatten og øge de offentlige udgifter markant.

Blandt de selskaber, der oplevede pæne stigninger tirsdag, var våbenproducenterne.

En sejr til Hillary Clinton vil sandsynligvis betyde, at der opstår en frygt for en mere restriktiv våbenlovgivning. Den frygt kan øge våbensalget.

Smith & Wesson steg 2,2 procent tirsdag mens Sturm Ruger steg 0,9 procent. Sidstnævnte er steget 15 procent siden oktober.

Troen på en Clinton-sejr er også godt nyt for den mexicanske peso. Den blev tirsdagen igennem styrket med over en procent over for dollar til 18,37 peso for en dollar.

- Afstemningen er afgørende ikke blot for pesoen men for hele Mexico. Vi taler om en afstemningen, der kan afgøre fremtiden for frihandel og sætte spørgsmålstegn ved 20 års økonomisk integration mellem USA og Mexico.

Det siger Juan Carlos Rodado, chef for Latinamerika ved banken Natixis til Bloomberg.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Finn blev mistænkt i Emilie...
bt.dk
Voldsomme optagelser: Skilift går...
bt.dk
Boris Johnson: Sandsynligt at Putin...
bt.dk
Efter nervepirrende omsang: Blachmans...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx