Af - 30/11-16 07:29; Opdateret: 30/11-16 08:46

Dansk butik opfinder ny ‘Black Friday’: På fredag er alt gratisDansk butik opfinder ny ‘Black Friday’: På fredag er alt gratis

Den danske billedkunstner Poul Pava inviterer folk til at tømme en hel butik - kvit og frit.

storybild

Selv Baywatch-ikonet Pamela Anderson er fan af den bornholmske billedkunstner Paul Pava. Dette billede er taget på Fisketorvet mandag 11.juli 2011, hvor begge skrev autografer til deres fans. (Billede: Scanpix/Esben Salling)

Den kendte danske billedkunstner Poul Pava har bestemt sig for at gå mod strømmen og give alle varer i sin butik væk, kvit og frit - helt gratis. Ja, du læste rigtigt.

Kunstneren, der er blevet kendt for sine farverige og børnetegning-agtige motiver, kalder konceptet for Give Away Friday, og han skyder selv gaveboden i gang fredag aften på Laksetorvet i Rønne på Bornholm. Det skriver Bornholms Tidende.

Like MX Penge på Facebook, hvis du vil opdateres med artikler om forbrug, iværksætteri og arbejdsmiljø.

Kaos og tragedier på Black Friday: Se de vanvittige slagsmål her
Kaos og tragedier på Black Friday: Se de vanvittige slagsmål her

– Jeg forærer alt i butikken væk på fredag. Der er varer for over 100.000 kroner, og dem forærer jeg væk gratis. Det er lidt en protest imod det, der hedder Black Friday. Så laver jeg noget, jeg kalder Give Away Friday, siger han til Bornholms Tidende.

Danskerne raser over internetshops på 'Black Friday'
Danskerne raser over internetshops på 'Black Friday'

Den store gaveregn er for alle, der har lyst til at pryde hjemmet med den finurlige kunst, og det er uanset om man er enlig mor, bankdirektør eller en af øens asylansøgere. Der er ingen fine fornemmelser. Alle kan troppe op og håbe på at få en ting, de selv kan beholde eller give væk.

Kunstneren håber naturligvis, at aftenen bliver en succes, og han håber også, at andre lader sig inspirere af det vilde tilbudsinitiativ.

Danskerne bruger opsparingen på Black Friday
Danskerne bruger opsparingen på Black Friday

– Det kan være, at jeg laver en trend, som breder sig til hele verden. Vi har i hvert fald navnet, Give Away Friday, det er ikke hørt før, siger han til Bornholms Tidende.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tidligere S-minister afværger...
bt.dk
Denne sportsgren beskytter kroppen...
bt.dk
Madskolen: Sådan laver du smukke...
bt.dk
Stjerne-skuespiller blev til grin...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx