Af - 06/08-15 15:22

Joe & the Juice får sur smiley for lunken tunsalatJoe & the Juice får sur smiley for lunken tunsalat

Juice-baren beklager for episoden, som skyldes et fejlskøn.

storybild

(Billede: Polfoto/Arkiv)

I Magasin i Odense fik den populære juice-bar 'Joe & the Juice' en bøde på 5.000 kroner af Fødevarestyrelsen, fremgår det efter seneste kontrolbesøg 30. juli 2015 her.

Det skyldes, at man havde opbevaret en række pålægsvarer ved for høj varme.

Der blev målt kalkunpålæg ved 14 graders varme, tunsalat ved 15,3 graders varme og kyllingestrimler ved 10,4 graders varme i koldjomfruen. Og der kommer man over det, som fødevarestyrelsen kalder for 'farezonen', som du kan læse mere om i faktaboksen til højre.

Fødevarestyrelsen: Listeriabakterien er fra Hjerting Laks
Fødevarestyrelsen: Listeriabakterien er fra Hjerting Laks

Virksomhed raser over at blive udpeget som listeria-kilde
Virksomhed raser over at blive udpeget som listeria-kilde

Det fremgår af rapporten, at virksomheden kasserede de varme produkter med det samme.

Kasper Svingholm Poulsen fra Joe & the Juice forklarer overfor metroxpress via e-mail:

- Vi har bestemt definerede procedurer, som er i overenstemmelse med Fødevarestyrelsens regler, og det er ubeskriveligt dybt beklageligt, at disse regler ikke er overholdt. Det skyldes en klar fejlvurdering og prioritering af én enkelt person i vores forretning i Odense. Da ansatte møder ind i butikken om morgenen, måler han korrekt temperaturen i fødevarerne. Han registrerer korrekt, at målingen i temperaturen i fødevarerne er for høj. Fejlen består herefter i, at han kigger i og dufter til fødevarerne og vurderer, at de ikke er dårlige, og derfor smider han dem ikke ud. Dette er en klar fejl og mod vores procedurer, fødevarerne skulle have været kasseret, lyder det i svaret fra Kasper Svingholm Poulsen, der fortsætter:

- Vi anvender måleinstrumenter, der er i overensstemmelse med de gældende regler på fødevareområdet. Der er ikke krav til indstikstermometre, og det ville heller ikke have ændret udfaldet for én enkelt medarbejders egen tolkning af regler. Igen, det er dybt beklageligt. Vi har tjekket op på udstyr og sikret os at samtlige medarbejdere i Odense er trænet fuldt ud i de gældende regler på fødevareområdet. 


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx