Af - 21/01-14 11:43; Opdateret: 21/01-14 12:03

Så mange milliarder tjente 'gratis' spil i 2013Så mange milliarder tjente 'gratis' spil i 2013

Selvom mange onlinespil umiddelbart er gratis, er det alligevel nemt at bruge penge på dem. Her er de ti, der solgte bedst sidste år.

storybild

'League of Legends' er voldsomt populært og har millioner af brugere. Men det blev alligevel overhalet i indtjening af et sydkoreansk skydespil. (Billede: Polfoto/Mark J. Terrill)

I dag tjener spilfirmaer ikke bare penge ved at sælge et fysisk produkt direkte til kunderne. Nogle af de mest indbringende spil er nemlig gratis at spille, mens de i høj grad lukrerer på såkaldte in-game salg.

Danmark vinder EM-guld i Counter Strike
Danmark vinder EM-guld i Counter Strike

Et godt eksempel på dette er det mest indbringende gratisspil i 2013, CrossFire. Det sydkoreanske skydespil omsatte for næsten en milliard dollars (knap 5,3 milliarder kroner), mens verdens mest spillede spil, League of Legends, indtager en andenplads med en omsætning på 3,4 milliarder kroner.

SuperData Research
Kilde: SuperData Research

Computerspil giver tæsk til Hollywood
Computerspil giver tæsk til Hollywood

Fælles for mange af spillene på top-10 er, at det er muligt at købe sig til succes. Mest tydeligt er dette i CrossFire, hvor selv en virtuel, skudsikker vest koster rigtige penge - og det har spillerne tilsyneladende ikke noget imod at betale.

Nyt spil: Danske knægte tjener formue på få dage
Nyt spil: Danske knægte tjener formue på få dage

Det mest kendte spil, der ramte listen, er nok Blizzard-succesen World of Warcraft. Faste spillere betaler et månedligt beløb, men de penge er ikke inkluderet i de 213 milllioner dollars, spillet er noteret for - de penge udgør kun omsætningen for såkaldte in-game salg.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Vildt Eriksen-show i sikker sejr!...
bt.dk
Tidligere S-minister afværger...
bt.dk
Remee er ikke imponeret over Sanne:...
bt.dk
S: Skilsmissepar skal tvinges til en...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx