30/01-15 20:39

Lego skubber Barbie-dukker længere tilbage i skabetLego skubber Barbie-dukker længere tilbage i skabet

Lego foretrækkes frem for barbiedukker, og selskabet bag fik et skuffende 2014, hvor andelen faldt syv procent

storybild

Arkivfoto. (Billede: Polfoto)

Legetøjsproducenten Mattel vil nu se indad og handle hastigt, efter at producenten af Barbie-dukker for femte kvartal i træk har offentliggjort et fald i det verdensomspændende salg.

Salget af barbiedukker har været faldende i de seneste to år, da småpiger i stigende grad foretrækker elektronisk legetøj, tavlecomputere og legetøj baseret på populære film.

Familie raser: Julen ødelagt af frækt legetøj
Familie raser: Julen ødelagt af frækt legetøj

Sidste år overtog det danske firma Lego pladsen som verdens største legetøjsproducent fra Mattel som følge af succesen med Lego-filmen, der til manges skuffelse ikke blev nomineret til en Oscar.

I 2014 steg legetøjssalget i USA med fire procent, mens Mattels andel faldt med syv procent ifølge forbrugeranalysefirmaet NPD Group.

Tallene fremhæver Mattels manglende evne til at være mere nyskabende end mindre konkurrenter som Hasbro og Jakks Pacific.

Mattels internationale salg faldt med fem procent, hvilket nu får producenten af Hot Wheels legetøjsbiler og Fisher-Price legetøj til at evaluere forretningsmodellen.

Det verdensomspændende salg af barbiedukker faldt 12 procent i det fjerde kvartal af 2014, mens legetøj fra Fisher-Price faldt 11 procent.

Lego mangler stadig at offentliggøre et regnskab for 2014.

TV: Verdens bedste børn får de værste julegaver - og sådan reagerer de
TV: Verdens bedste børn får de værste julegaver - og sådan reagerer de

Hasbros salg er vokset som følge af virksomhedens succes med legetøj, der er inspireret af den populære filmserie "Hunger Games". 9. februar præsenterer legetøjsproducenten regnskabet for 2014.

Virksomheden Jakks ventes også at præsentere et stærkt julesalg, hvilket bliver hjulpet på vej af virksomhedens dukker, der er baseret på en anden populær animationsfilm "Frozen".

LÆS OGSÅ: Mor skreg af forargelse: Legetøjs-automat gemte på skrækkeligt symbol

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx