Af - 17/06-16 11:28; Opdateret: 19/06-16 11:48

Datingfirma politianmeldt: Snød hundredvis af danskereDatingfirma politianmeldt: Snød hundredvis af danskere

Det danske firma brugte blandt andet falske Ikea-konkurrencer for at snyde danske forbrugere.

storybild

Den danske datingside date2find.dk er blevet politianmeldt af Forbrugerombudsmanden, efter der den seneste tid er strømmet en lang række klager ind over firmaet, der tilsyneladende bruger uærlige metoder for at lokke håbefulde singler ind i butikken.

Svindlen er foregået på Facebook, hvor firmaet har udgivet sig for at være Ikea og lavet en konkurrence, der lokkede med en præmie.

Ekstra kode skal sikre dit dankort på nettet
Ekstra kode skal sikre dit dankort på nettet

- Vind 40 minutter til at gå amok i en af vores butikker!, lød det samt en udlovning af et gavekort til IKEA på 200,- kroner mod betaling af bare 5,- kroner, lød det på Facebook.

Men det eneste der skete var, at folk blev trukket 499 kroner fra deres konto for et medlemskab på datingsiden Date2Find.

- Jeg behandler nu de klager, vi har modtaget. Vi ser desværre disse falske konkurrencer ofte i øjeblikket, og jeg vil derfor opfordre forbrugerne til at være ekstra kritiske over for de tilbud, de møder på nettet - særligt hvis de samtidig skal give deres betalingsoplysninger, siger Forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen i en pressemeddelelse.

Forbrugerombudsmanden giver følgende råd til at undgå at blive snydt på Facebook.

Kig under punktet ”om” på profilen. Hvis den er tom, så kan det være tegn på, at profilen er falsk

Tjek om der er negative kommentarer på ”væggen”

Bliver dating pludselig nemmere med denne app?
Bliver dating pludselig nemmere med denne app?

Er der gamle opslag på profilens ”væg”, eller er der kun daggamle opslag, kan ejeren have slettet negative kommentarer fra folk, som undrer sig over en manglende vinder

Hvis du ser et blåt flueben på en side eller en profil, betyder det, at Facebook har bekræftet, at der er tale om en autentisk side eller profil for den pågældende offentlige person, medievirksomhed eller varemærke. Hvis du ser et gråt flueben på en side eller en profil, betyder det, at Facebook har bekræftet, at der er tale om en autentisk side fra den pågældende virksomhed eller organisation.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx