Af - 17/03-14 08:59

Her er danskernes opskrift på succesHer er danskernes opskrift på succes

Rigtig mange danskere mener, at motion er en nødvendighed for at præstere bedre på jobbet. Men arbejdsgiverne er ikke helt med endnu, siger ekspert

storybild

To tredjedele af danskerne mener, at de præsterer bedre på jobbet når de har dyrket motion. Arbejdsgiverne er stdig ikke helt med, siger ekspert (Billede: Polfoto)

Løbeture og vægtløftning er ikke helt dårligt hvis du gerne vil opnå succes på jobbet. Man har længe vidst, at motion har utallige gavnlige effekter på kroppen, men nu har en stor international undersøgelse foretaget af vikar- og rekrutteringsfirmaet Randstad afklaret, at mere end to tredjedele af lønmodtagerne i Danmark mener, at de præsterer bedre i deres arbejde, når de dyrker motion.

Se lyn-kuren: Sådan tabte Samuelsen 15 kg på ni uger
Se lyn-kuren: Sådan tabte Samuelsen 15 kg på ni uger

Det er ifølge professor og arbejdsmarkedsforsker Henning Jørgensen, Aalborg Universitet, vinder-situation for begge parter:

- Arbejdsgiverne er interesserede i bedst mulig performance fra medarbejderne, og derfor er mange af arbejdsgiverne også villige til at betale for, at deres medarbejdere dyrker motion. Men det giver også livskvalitet til medarbejderne, så det er fælles interesser, der mødes, lyder det fra Henning Jørgensen.

Derfor har muskelbundtet fra Game of Thrones så lækker en krop
Derfor har muskelbundtet fra Game of Thrones så lækker en krop

Men fri fitness som en del af jobbet er ikke helt på plads endnu:

- For, at det bliver en generel tendens, at arbejdsgiverne betaler for fitness til de ansatte, så skal der lidt mere skub i økonomien. Så vil virksomhederne begynde at slås om de gode medarbejdere, siger Henning Jørgensen.

Tusinder følger med: Se Fies vilde forvandling
Tusinder følger med: Se Fies vilde forvandling

Professor ved institut for idræt og biomekanik på Syddansk Universitet, Gisela Sjøgaard er en del af forskningsenheden for fysisk aktivitet og sundhed i arbejdslivet. Hun er ikke i tvivl om, at motion har en direkte effekt på arbejdsindsatsen:

- Man får mere energi, når man dyrker motion, og motion giver også færre smerter i kroppen. Man har påvist, at færre smerter giver mindre sygefravær. Man får klart en større arbedsglæde af at dyrke motion, især hvis man kan få lidt bevægelse ind i løbet af arbejdsdagen, fastslår Gisela Sjøgaard.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx