Af - 29/08-14 07:28

Skidt nyt for mænd: Ingen vil bo med demSkidt nyt for mænd: Ingen vil bo med dem

Private udlejere diskriminerer åbenlyst mandlige lejere. Knap hver tiende udlejer annoncerer udelukkende efter kvinder, viser stikprøve. Det er ulovligt.

storybild

Private udlejere annoncerer ofte efter kvindelige lejere, viser stikprøve. Det er ulovligt. (Billede: polfoto/arkiv)

'Jeg søger kun kvinder, da kvinder er mere renlige og behandler boligen med respekt', skriver en 43-årig udlejer i sin annonce. 'Er du en awesome ung dame, har jeg 2 værelser til leje', skriver en anden. 'Er du en stille og rolig kvinde...', lyder det i en tredje.

Pas på bolig-svindlere: De venter blot  på at snyde unge i jagten på en studiebolig
Pas på bolig-svindlere: De venter blot på at snyde unge i jagten på en studiebolig


Det er ikke enkeltstående eksempler, men bare tre ud af 23 åbenlyst kønsdiskriminerende og ifølge ligebehandlingsloven ulovlige annoncer blandt i alt 237 annoncer for studieboliger i hovedstadsområdet på et af Danmarks største udlejningssite BoligPortal.dk.

Dertil kommer to udlejere, som udelukkende annoncerer efter mænd. Det betyder, at over 10 procent af udlejerne kønsdiskriminerer, viser metroxpress' gennemgang af annoncerne.

Ny tjeneste matcher unge der vil dele bolig
Ny tjeneste matcher unge der vil dele bolig

Formand for Danske Studerendes Fællesråd (DSF) Jakob Ruggard kalder det 'urimeligt', at mandlige studerende stilles ringere end deres kvindelige medstuderende i boligjagten her op til studiestart, hvor presset på kollegier og ungdomsboliger ifølge DSF-formanden aldrig har været større.

- Lejernes urimelige krav er desværre et symptom på manglen på studieboliger. Jeg vil opfordre udlejerne til at droppe fordommene. Min oplevelse er, at studerende uanset køn er meget pæne lejere.

Formand for Lejernes LO Helene Toxværd opfordrer BoligPortal til at stramme op, så annoncørerne på sitet lever op til dansk lovgivning.

Vil bo gratis i Kbh: 'Ellers boller vi på gaden'
Vil bo gratis i Kbh: 'Ellers boller vi på gaden'

- Det er deprimerende svært for mænd at finde en ledig bolig på det privat marked for udlejningsboliger. En del af løsningen er at få bygget flere kollegier, og så skal udlejerne selvfølgelig overholde loven, siger hun.

Administrerende direktør for BoligPortal.dk Henrik Løvig siger til metroxpress, at han nu vil se på, hvordan man kan stramme procedurerne op.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

X Factor: Disse sange synger...
bt.dk
Politifolk dømt: Blev bestukket af...
bt.dk
Billede af kronprins Frederik vækker...
bt.dk
Ny aftale: Døende patienter får...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx