Af Christian Hansen - 07/10-17 16:46

Som 13-årig var han ballademager og fik sin mor til at græde - nu er han Danmarks yngste advokatSom 13-årig var han ballademager og fik sin mor til at græde - nu er han Danmarks yngste advokat

Synet af sin grædende mor har sat sig i ham for bestandigt.

storybild

Som 13-årig besluttede Moustafa sig for at gøre sine forældre stolte af ham. Privatfoto

Som 13-årig oplevede han, at have skuffet hende i sådan en grad, at hun kom hjem fra en skole-hjem-samtale med tårer trillende fra øjenkrogen. Den dag besluttede han sig for at blive 'en god dreng.' Nu er han Danmarks nuværende yngste advokat.

Moustafa Mahmoud Moustafa er 26 år og har lige fået sin advokatbeskikkelse. Det bekræfter Advokatsamfundet.

Den unge mand er nu ansat hos advokatfirmaet Gorrissen Federspiel, og han er naturligvis pavestolt over det, han har opnået. Ikke mindst fordi det ikke stod skrevet i stjernerne, at Moustafa med succes skulle gå den bogtunge vej gennem gymnasiet og jurastudiet.

»Man kan sagtens karakterisere mig for at have været en ballademager, da jeg var en dreng. Jeg var bestemt ikke nem at håndtere for mine lærere i skolen. Jeg var en meget konfronterende person og meget aggressiv,« siger Moustafa Mahmoud Moustafa til BT.

Det resulterede jævnligt i slåskampe, og én gang gik det særligt voldsomt for sig.

»Den ene gang brækkede jeg min næse ved et knytnæveslag, og ham, der slog, brækkede sin hånd,« fortæller han.

Den uterlige Moustafa blev en del af en såkaldt fokusgruppe, der skulle sørge for, at Moustafa ikke kom yderligere på afveje. Men vendepunktet blev skole-hjem-samtalen, hvor der var blevet talt med store ord.

»Oplevelsen står meget klart for mig. Jeg tror, at mine forældre troede, at jeg var et godt barn, der opførte sig pænt. Men mine lærere fik gjort det klart, at de var usikre på, om jeg ville få en god fremtid,« siger Moustafa og fortsætter:

»Jeg så tårerne løbe ned ad min mors kinder. Hun skammede sig over, hvordan lærerne omtalte mig. Jeg kan huske, at jeg tænkte, 'mine forældre skal være stolte af mig'.«

Moustafa besluttede sig for at gøre noget ved sagen. Dagen efter den skelsættende skole-hjem-samtale opsøgte han en allieret blandt sine lærere, og hun blev hans fortrolige. Hos hende opnåede han støtte, og hun troede på hans mål om at blive advokat, hvis bare den unge Moustafa troede på sig selv.

»Hun lærte mig, at jeg skulle tænke mig om og tælle til ti, inden jeg reagerede på noget, jeg fandt ubehageligt,« siger han.

I dag kan Moustafa glæde sig over, at han selv er et forbillede for andre. På Blågård Skole på Nørrebro er han såkaldt 'rollemodel.' Her møder han en gang om måneden 9.-klasseselever, som han blandt andet fortæller om karrieremuligheder efter skolegangen.

»Jeg er stolt og glad, men jeg er endnu mere stolt af at kunne fortælle en historie om, at selv hvis du er dømt ude, kan du godt opnå dine drømme. Du skal bare have støtte og arbejde hårdt for det.«

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Fik på puklen af sine tidligere fans:...
bt.dk
Prins Henriks nære ven fortæller:...
bt.dk
Er du anspændt og stresset? Giv dig...
bt.dk
Politiet: Mand fundet død i havn er...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx