Af Jeppe Elkjær Andersen - 30/08-17 13:19

Stor restaurant-kæde får hug: Stor bøde og to sure smileysStor restaurant-kæde får hug: Stor bøde og to sure smileys

To Monarch-motorvejsrestauranter har fået store bøder og sure smileys efter besøg fra Fødevarestyrelsen. De to Monarch-restauranter ligger få kilometer fra hinanden på Esbjergmotorvejen ikke langt fra Kolding.

storybild

De to motorvejsrestauranter har navnene Monarch Harte Syd og Monarch Harte Nord og samme dag fået besøg af Fødevarestyrelsen. For begge restauranter har det resulteret i en sur smiley for en kontrolrapport med resultatet 4, hvilket betyder 'Bødeforlæg, politianmeldelse, autorisation eller registrering frataget' - og altså den smiley med mundvigende mest nedad.

De to kontrolrapporter har datoen 14. august 2017.

I begge tilfælde er den dårligste karakter, som er 4, blevet uddelt for rengøringen på restauranterne. Begge restauranter har fået store bøder. Harte Syd en bøde på 10.000 kroner, mens Harte Nord har fået to bøder á 10.000 kroner.

I kontrolrapporten for Monarch Harte Syd står der blandt andet:

'Gulvet i køkken og udleveringsområde fremstår med sorte belægninger. Frostskab, køleskabe og køleskuffer i køkken fremstår beskidte og med gamle madrester. Kølerum fremstår med skimmellignende vækst i fuger på loft, vægge og gulv. Stikkontakt ved grill og kantiner i køleskabe under grill fremstår beskidte og med madrester. Risten foran motor i kølebord i køkken fremstår støvet og beskidt. Udblæsningsriste i lofter i kundeområde og køkken fremstår støvet og beskidte og der findes spindelvæv i flere hjørner og kanter i køkkenet og udleveringsområdet.'

For hygiejnen har Monarch Harte Syd modtaget bøden på 10.000 kroner.

I kontrolrapporten fra Monarch Harte Nord kan man blandt andet læse, at frankfurtere blev fjernet, da de stod utildækkede. Samtidig blev der fundet en spyflue i et kølerum. Det har resulteret i en både på 10.000 for restaurantens håndtering af fødevare.

Ligeledes har Monarch Harte Syd modtaget en bøde på 10.000 kroner for rengøringen. I rapporten står der blandt andet:

'Gulv under borde og inventar i køkken og udlevering fremstår med skidt, tabt emballage og brugte klude. Fryseskab, køleskuffer og kantiner i køkken og udlevering fremstår ikke tilstrækkeligt rengjorte. Klinker, stikkontakt og fuge ved køkkenbord ved grill fremstår med fedt og sorte belægninger.'

Også i den restaurant blev der konstateret 'skimmellignende belægninger' ved udblæsningen, mens 'gulvet under hylder fremstår med sorte belægninger og madrester langs kanter og væg', som det skrives i kontrolrapporten.

Også ved restaurantens opvaskemaskine og emfang er der fundet 'skidt'. I disse tilfælde har man fra restaurantens side erkendt, at der skal ske forbedringer. I kontrolrapporten er virksomhedens bemærkning: 'Ved det godt og der bliver rettet op på det'.

BT har forgæves forsøgt at få en kommentar på de to kontrolrapporter fra Monarch.

Du kan se de to kontrolrapporter i deres fulde længder herunder.

Monarch Harte Syd:

Monarch Harte Nord:

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx