Af - 29/06-17 04:00

Netto-chef: 'Vi ville ikke ansætte Kasper og Simone'Netto-chef: 'Vi ville ikke ansætte Kasper og Simone'

Arbejdsløse akademikere skal ikke regne med, at de til hver en tid kan få et job i Netto. Discountkæden kræver motivation.

storybild

Arkivfoto. (Billede: Scanpix)

Netto går nu i rette med den udbredte opfattelse af, at ‘man bare kan tage et job i Netto’, hvis man ikke gider være på dagpenge mere.

Tværtimod skal du ikke regne med at få job ved kassen eller på lageret i supermarkedskæden, hvis ikke du er motiveret for det og glæder dig til at komme på arbejde hver dag.

- Vi vil ikke ansætte en medarbejder, som ikke er motiveret. Det skal man vise, hvis man er til samtale, siger Christian Dahl, HR-chef i Netto.

De arbejdsløse akademikere Kasper Møller Jensen og Simone Kristoffersen blev for nylig genstand for debat, efter at Radio24syv spurgte dem, om de havde lyst til at være en af de 900 nye medarbejdere, som Netto søger.

Det kunne de ikke. Så hellere dagpengene, forklarede de i radioen.

Simone og Kasper er på dagpenge - men nægter at tage et job i Netto
Simone og Kasper er på dagpenge - men nægter at tage et job i Netto

Undskyldningerne var, blandt andet, at ‘medarbejderne så triste ud’, og at ‘de ville prøve noget mere udfordrende’. Det varede ikke længe, før forargede borgere, politikere og debattører meldte ud, at det var noget dovneri, og at når man var på dagpenge, kunne man ikke tillade sig at vælge sådan.

Men Simone Kristoffersen og Kasper Møller Jensen havde altså slet ikke noget valg.

- Jeg ville ikke ansætte dem, for de vil jo ikke have jobbet. Hvis de havde viljen til det, så jo. Ellers ikke, siger Christian Dahl.

Han er ked af, at der eksisterer en udbredt opfattelse af, at alle kan arbejde i Netto, hvis bare de tilbyder deres arbejdskraft. Sådan hænger det ikke sammen, forklarer han:

- Du skal først og fremmest være motiveret. Men du skal også have en personlighed, der matcher med det job, som du søger. Sidder du ved kassen, så skal du være en smilende, hjælpsom og tålmodig person. Hvis du arbejder på vores lager, skal du arbejde med klare deadlines, under pres og kunne få tingene ud.

Nettohunden bider fra sig i krigen om discountmarkedet
Nettohunden bider fra sig i krigen om discountmarkedet

‘McJob’ er heller ikke sikkert

Heller ikke på McDonald’s - som ovenikøbet har lagt navn til et slangord for skodjob med termen ‘McJob’ - skal man forvente at kunne få beskæftigelse, hvis ikke man er motiveret for at arbejde på netop McDonald’s.

‘Når vi rekrutterer hos McDonald’s, går vi ikke så højt op i kandidatens baggrund, uddannelse osv. Til gengæld går vi ganske meget op i,
om kandidaten har det drive og den personlighed, der skal til. Vi kalder det ‘the vital
ingredients’. Resten kan man lære hos os – vores ledere er eksperter i at lære fra sig og udvikle medarbejderne,’ skriver pressechef Pia Tobberup.

‘Men det er en forudsætning, at kandidaten har en smilende, venlig og respektfuld natur og oprigtigt synes, at det er fedt at skabe gode oplevelser for gæsterne. Ellers er vedkommende ikke noget for McDonald’s, og omvendt.’

Netto udvider massivt: Søger 900 medarbejdere
Netto udvider massivt: Søger 900 medarbejdere

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx