Af Ritzau - 21/10-16 07:34; Opdateret: 21/10-16 08:52

Telia har stadig ikke tur i den i DanmarkTelia har stadig ikke tur i den i Danmark

Det er ingen fest at være teleoperatør i Danmark. Det mærker Telia, der er gået tilbage på alle poster i år.

storybild

Telia har stadig ingen fest i Danmark. (Billede: Free/Telia)

Telemarkedet i Danmark, der er kendt for sine lave priser, er ikke blevet bedre for svenske Telia. Det viser selskabets regnskab for årets første ni måneder.

Der er tilbagegang på så godt som alle punkter, og Telia har fået færre kunder. Samlet omsatte Telia for 4,3 milliarder svenske kroner i perioden, et lille fald.

- Regnskabet tegner et billede af, at det stadig er meget svært at være teleselskab i Danmark. Vi burde være i en periode, hvor det blev lidt lettere, fordi priserne er steget, men der er stadig pres på indtjeningen, siger TDC-analytiker hos Sydbank Morten Imsgard.

Driftsresultat før særlige poster dykkede med lidt over fem procent til 493 millioner svenske kroner.

Specielt i tredje kvartal, der løber fra juli til og med september, er det gået ned ad bakke.

- Antallet af mobilabonnenter faldt med 7000 i tredje kvartal. Antallet af bredbåndsforbindelser faldt med 3000, mens antallet af tv-abonnenter var uændret, skriver Telia om udviklingen i de tre måneder, der sluttede med september.

Efter faldet har Telia 1.633.000 mobilkunder i Danmark, det laveste i over et år.

- Det kunne godt tegne et billede af, at TDC vinder kunder. Men man kan godt frygte, at de vinder kunderne på at give dem billigere priser. Ikke mindst oven på alle de problemer, de har haft med sammenlægningen af Yousee og TDC.

- Det har givet mange sure kunder, og den letteste måde at holde på en sur kunde på er, at give dem et godt tilbud, de ikke kan få andre steder, siger Morten Imsgard.

Mens Danmark længe har været alt andet end en fest for Telia, ikke mindst efter et stort anlagt samarbejde med Telenor faldt på gulvet, har ledelsen i det store teleselskab andet at fokusere på i regnskabet.

Telia må sætte ikke mindre end 12,5 milliarder svenske kroner til side til en stor bøde, som selskabet er blevet stillet i udsigt af de amerikanske og hollandske myndigheder for korruption i Usbekistan.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx