Af - 04/12-16 15:27

Forbruger-anklage: Batteriskandale gælder også disse tre iPhonesForbruger-anklage: Batteriskandale gælder også disse tre iPhones

Apple har indrømmet fejl på batteriet i visse iPhones 6s-telefoner, men skandalen kan være langt mere omfattende.

Bildstrecke im Grossformat »

Det ene øjeblik er den tændt, men i næste nu går den ud.

Iphone-ejere oplever, at deres telefoner pludselig slukker, selvom batteriindikatoren ikke har givet varsel om, at det er tid til en opladning.

Forleden indrømmede Apple, at batteriet i visse iPhone 6s-telefoner var ramt af en produktionsfejl, der medfører et spontant nedbrud af telefonen. Men ifølge det magtfulde kinesiske forbrugerråd, China Consumers Associations, strækker skandalen sig til flere modeller.

Apple indrømmer: Der er en fejl på batteriet i iPhone
Apple indrømmer: Der er en fejl på batteriet i iPhone

IPhone 6, iPhone 6 Plus og iPhone 6s Plus har også batteriproblemer, lyder det på baggrund af massevis af henvendelser til forbrugervagthunden, der nu kræver en tilbundsgående undersøgelse fra Apple af, hvor stort omfanget af skandalen er.

Mens Apple i første omgang forklarede fejlene på iPhone 6s med en uheldig sammensætning af ilt og nitrogen ved produktionen, og samtidig påstod, at fejlen begrænsede sig til et lille antal telefoner lavet mellem september og oktober sidste år, så nægter it-giganten indtil videre, at problemerne skulle være større trods anklagerne om det modsatte.

Apple forklarer også på sin hjemmeside - måske ganske provokerende for nogle iPhone-brugere, at pludselige nedbrud kan være en fordel.

- Vi ønsker, at vores kunder skal vide, at en iPhone rent faktisk er designet til at lukke ned automatisk under visse omstændigheder, såsom ekstrem kulde. For en iPhone-bruger, kan nogle af disse nedlukninger synes uventede, men de er designet til at beskytte enhedens elektronik fra lav spænding, lyder det.

Vandtætte telefoner tåler ikke altid vand
Vandtætte telefoner tåler ikke altid vand

Apple har givet mulighed for, at iPhone 6s-kunder med batteriproblemer kan få et nyt batteri. Det kan ske gennem dette link til Apples hjemmeside.

I galleriet herover kan du se en lille guide til dette.

Løber din iPhone pludselig tør for strøm? Nu tilbyder Apple en løsning
Løber din iPhone pludselig tør for strøm? Nu tilbyder Apple en løsning

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Superliga-boss måtte fyre sin ven:...
bt.dk
Medinas frække natklub-show: Frit...
bt.dk
Højesteret udviser LTF-medlem med...
bt.dk
Se den nye liste: Her er verdens mest...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx