Af Sebastian Kirk - 15/01-18 08:51

Pinligt: Her er de største brølere ved tech-messenPinligt: Her er de største brølere ved tech-messen

Der er vist ingen fare..

storybild

LG's smarte assistent CLOi var ikke ret smart, da den blev vist frem ved CES-messen i Las Vegas. (Billede: Jae C. Hong)

Tech-nørdernes svar på Roskilde Festival, CES, løb i den forgangne uge af stablen i Las Vegas, hvor producenter fra hele verden ivrigt viste deres nyeste teknologier frem.

Et af årets helt store temaer var smarte robotter, der kan hjælpe os med alskens ting i hverdagen - men der er næppe grund til at frygte, at begivenhederne i 'Terminator'-filmene er på vej til at blive en realitet.

Overordnet set var det ifølge Mashable mildt sagt ikke imponerende, hvad der blev vist frem: Lige fra en tøj-foldende robot, der ikke kunne folde tøj sammen, til en mekanisk stuepige, der blev ved med at tabe ting på gulvet.

LG forsøgte at imponere med AI-butleren CLOi, der skulle kunne hjælpe brugeren med alskens gøremål i dagligdagen, men det koreanske firmas amerikanske vicedirektør for kommunikation, David VanderWaal, fik røde ører på scenen.

LG's vicedirektør for kommunikation, David VanderWaal, blev mødt af pinlig tavshed fra robotten CLOi, der overhovedet ikke virkede ved fremvisningen. (Billede: STEVE MARCUS)

CLOi kunne ikke forstå selv de mest simple spørgsmål, han stillede den, såsom: »CLOi, er mit vasketøj parat?« og »CLOi, hvad kan jeg tilberede med kylling?«. VanderWall blev mødt med tavshed hvilket resulterede i akavede latterudbrud fra de fremmødte tech-journalister.

Sonys 12.000 kroner dyre robot-hund Aibo klarede sig ikke meget bedre. Eller også var det bare nogle usædvanligt uopdragne modeller, den japanske virksomhed havde medbragt til messen, for de nægtede at gøre, hvad medarbejderne bad dem om.

Tech-virksomhederne forsøger ihærdigt på at overbevise os om, at robotter og kunstig intelligens er fremtiden - men lige nu synes den fremtid langt væk.

Sonys robot-hund Aibi reagerer blandt andet, når man klør den bag ørerne. Den havde dog svært ved at lystre, da Sony-medarbejderne skulle vise det 12.000 kroner dyre kræ frem. (Billede: KAZUHIRO NOGI)

Robo-brølere ved CES

Det var ikke kun LG og Sony, der fremviste uimponerende robotter ved CES. Her følger et lille udpluk af andre pinlige eksempler:

Amerikansk Aeolus Robotics havde medbragt en robot, der (i teorien) kan hjælpe med huslige gøremål som at støvsuge, rydde op og hente drikkevarer til brugeren. Det gad den dog ikke ved CES, hvor den blandt andet blev ved med at tabe ting, inden den pludselig blev træt af at støvsuge og gik i stå.

Kinesiske YYD viste en robot frem, der skulle kunne fortælle dig om dit helbred. I stedet var det dog kun en fejlmeddelelse, der tonede frem på dens indbyggede skærm.

Smart-kufferten 90Fun Puppy 1 fra kinesiske ForwardX følger selv efter sin ejer ved hjælp af en sensor i et armbånd. Men ved CES gjorde den ikke meget andet end at falde og gå i stykker hele tiden.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Danskere snyder eller dummer sig:...
bt.dk
BTs sportschef: Superligaen skal...
bt.dk
Dansk læge: Populær myte om kvinders...
bt.dk
Ny strandpromenade til 26 millioner...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx