Af - 01/09-13 08:20

Bedemand krævede 500 kr. for at sænke kisteBedemand krævede 500 kr. for at sænke kiste

Bedemand Per Holm krævede 4.500 kroner ekstra for en begravelse, som en kunden allerede havde betalt 17.754 kroner for. 500 kroner var for at sænke kisten. Men den gik ikke.

storybild

(Billede: Polfoto)

Danske bedemænd har traditionelt været udskældt for ikke at konkurrere på de priser, som beskyldes for at være alt for høje og umulige at gennemskue.

Men de senere år er der kommet konkurrence fra netbaserede bedemandsforretninger, som udfordrer en branche, som er domineret af to store kæder.

Måske konkurrencen er grund til at antallet at klager over bedemænd til Ankenævnet for bedemandsbranchen faldet, men klager er der stadig.

Eksempelvis over Bedemand Per Holm, som med succes driver online-bedemandsbutikken Bedrebegravelse.dk.

En af hans kunder klagede til ankenævnet over, at Per Holm foruden foruden de 17.754 kr., der var aftalt skriftligt at begravelsen skulle koste, sendte to fakturaer; en på 4.000 kr., en anden på 500 kr.

De 4.000 kroner var for ekstra kørsel fra Sjælland til Jylland, og de 500 kroner skyldtes, at bedemanden skulle hyre mandskab til at hjælpe med at nedsænke kisten ved Frederikskirken uden for Aarhus.

Men forbrugeren fik i klagenævnet ret i, at det skulle han ikke betale.

»Det er bedemandens ansvar som professionel at vurdere, om bedemanden med eget mandskab kan udføre den bestilte ydelse. Risikoen for en fejlbedømmelse påhviler bedemanden,« konkluderer ankenævnet.

Men bedemanden afviser,

»Vi meddelte kunden mundtligt, at der ville komme ekstra udgifter, så det er dybt urimeligt, at vi taber denne sag,« siger Per Holm.

Han oplyser, at hans forretning kun har haft denne ene sag i ankenævnet.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Verdensstjerne i nødråb for dansk...
bt.dk
Rasende megastjernes mand efter...
bt.dk
Dansk tennis-komet tager kæmpe-skalp
bt.dk
Brand i ejendom i København: Bygning...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx