Af Ritzau - 29/01-14 09:50

Finansforbundet forstår ikke spareplaner fra NordeaFinansforbundet forstår ikke spareplaner fra Nordea

Finansforbundet er bange for, at det bliver de ansatte, der skal stå for skud, når Nordeas spareplan udvides.

Nordea skal nu spare dobbelt så meget som hidtil planlagt. Fra at have haft besparelser for 3,3 milliarder kroner på skrivebordet skal der nu spares det dobbelte.

Små banker tjener kassen på de stores nedtur
Små banker tjener kassen på de stores nedtur

Og hos Finansforbundet kan man ikke se fornuften i, at der skal spares efter et overskud på 30 milliarder kroner i 2013.

Det tyder desværre på, at de ansatte endnu engang kommer til at betale prisen for en spareplan, der virker grotesk, mener Finansforbundet.

Rekordlav ny F1-rente: Så meget sparer du
Rekordlav ny F1-rente: Så meget sparer du

- Det er mildest talt dybt uforståeligt, når Nordea i dag ledsager et regnskab af den støbning med en fordobling af de allerede enorme besparelsesplaner for koncernen de næste to år, siger forbundets formand Kent Petersen i en kommentar til regnskabet.

Nordea tjener kassen: 7,5 mia. kr. på 3 måneder
Nordea tjener kassen: 7,5 mia. kr. på 3 måneder

- Det vækker jo af bitter erfaring stor bekymring på medarbejdernes vegne, for det er desværre ofte her, en omkostningsreduktion ender, selvom Nordea ikke oplyser specielt klart, hvor og hvordan pengene skal findes, siger han.

Unge skylder 4,2 milliarder i forbrugslån
Unge skylder 4,2 milliarder i forbrugslån

De bankansatte er medlemmer i Finansforbundet - og Kent Petersen peger på, at det er medarbejderne, "som har bidt tænderne sammen og løbet rigtigt stærkt for at få Nordea så godt igennem krisen, som de er kommet".

Kent Petersen mener, at bestyrelsen i Nordea "har stirret sig blinde" på målsætningen om en forretning af egenkapitalen på 15 procent. Regnskabet for 2013 viser en egenkapitalforrentning på 11 procent.

- Selvfølgelig skal en bank kunne tiltrække aktionærer og kapital, men det var den slags niveauer og ensidigt fokus på forrentning af egenkapitalen, vi så før finanskrisen i midten af 00'erne, påpeger Finansforbundets formand.

- Bestyrelsen driver altså en bank og ikke en kapitalfond. Der er behov for blik for andet end aktionærudbytte, og det bliver kunder og medarbejdere, der kommer til at betale prisen, siger han.


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

35-årig far dræbte sine to små børn...
bt.dk
Par krævede erstatning for...
bt.dk
Storstrejke kan ramme flytrafikken i...
bt.dk
Kim Jong-Un kan nå Europa med sit nye...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx