Af - 24/08-16 09:47

Firmas krav til medarbejderne: I skal træne 1,5 time hver uge!Firmas krav til medarbejderne: I skal træne 1,5 time hver uge!

- Det er meget vidtgående at stille krav om, at man skal træne i arbejdslivet, siger Laust Høgedahl, der arbejder hos Center for Arbejdsmarkedsforskning.

Bildstrecke im Grossformat »

Coolshop.com har investeret i 20 forskellige fitnessmaskiner, hvilket ifølge ejeren har kostet flere 100.000 kroner.

Frisk frugt hver dag, hæve-sænkeborde og opfordring til at benytte trappen frem for elevatoren. Der er mange måder hvorpå arbejdspladsen kan prøve at forbedre medarbejdernes sundhed.

Hos internetfirmaet Coolshop.com er man gået skridtet længere:

Her er det et krav, at firmaets medarbejdere får trænet 1,5 time hver uge. Et krav, som virksomheden indførte i sidste uge.

- Det er en investering. Vi vil gerne have, at vores medarbejdere bliver i bedre form, så de kan blive mere lykkelige og få mere overskud i hverdagen, siger Jacob Risgaard, der er medejer af Coolshop.com.

Interesserer du dig for artikler om arbejdsmiljø, og vil du opdateres med artikler om emnet? Så like MX Penge på Facebook.

Træningen skal ske i arbejdstiden, men medarbejderne har ikke fået skåret ned på deres arbejdsopgaver.

- De bliver jo hurtigere af træningen, forklarer 39-årige Jacob Risgaard, der dog vil fratage medarbejderne opgaver, hvis det bliver for meget.

AD: Dette må være verdens klammeste kollega
AD: Dette må være verdens klammeste kollega

Medarbejderne skal træne i virksomhedens nybyggede træningsrum, som er placeret ved siden af kantinen. Her er også opsat en såkaldt fitnesscanner, som registrerer, hvornår træningen er startet og sluttet.

Ifølge Jacob Risgaard har samtlige medarbejdere taget godt imod det nye krav, men hvis de modsætter sig, er han villig til at finde en alternativ ordning.

- Hvis man træner en masse i forvejen, kan vi godt tale om, at man ikke også behøver at træne på arbejdet, og har man eksempelvis en dårlig ryg, tilrettelægger vi træningen efter det, siger Jacob Risgaard.

Han håber også, at initiativet vil gøre Coolshop.com til en mere attraktiv arbejdsplads, der kan tiltrække kvalificerede medarbejdere, som der ifølge Jacob Risgaard er kamp om i branchen.

Denne branche knækker mange unge
Denne branche knækker mange unge

Men helt så attraktivt mener arbejdsmarkedsforsker dog ikke, at ordningen er.

- Det er meget vidtgående, at stille krav om, at man skal træne i arbejdslivet, siger Laust Høgedahl, der arbejder hos Center for Arbejdsmarkedsforskning og tilføjer:

Det har længe været kendt, at nogle arbejdspladser giver medarbejderne mulighed for at træne med formålet om at nedbringe stress og øge produktiviteten. I denne situation, er det et regulært krav, at medarbejderne skal træne uden at de har fået færre arbejdsopgaver, og så kan det meget vel blive en yderligere stressfaktor.
Det siger Laust Høgedahl til metroxpress.

Han mener, at kravet om træning er en arbejdsopgave på linje med alt andet. Det er dog et krav, som han forudser, at flere virksomheder vil stille til deres medarbejdere i fremtiden.

14 tegn på at din chef er hemmeligt forelsket i dig
14 tegn på at din chef er hemmeligt forelsket i dig

- Det er en tendens i mange private virksomheder, at firmaet så at sige er flyttet med hjem i privatlivet, både i forhold til træning, kost og søvnbehov, siger han og tilføjer:

- Jeg tror bestemt godt, vi kan regne med, at der kommer flere nye innovative måder at optimere medarbejders humane ressourcer, så de kan bidrage til virksomhedens produktivitet, siger Laust Høgedahl. Han forsker blandt andet i forholdet mellem arbejdsgiver og lønmodtager.


LÆS OGSÅ: Gode kolleger giver den største arbejdsglæde

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Skal du vælge den dyre bilvask i...
bt.dk
United rejste sig efter kæmpe...
bt.dk
Fie Laursen viser sine bryster frem:...
bt.dk
Dansk reality-deltager har fået...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx