11/09-13 09:03

Bliver din bank også opslugt i år?Bliver din bank også opslugt i år?

Årets niende fusion i den danske bankverden er på trapperne og flere blandt de sunde banker kan være på vej.

storybild

DiBa på Axeltorv i Næstved. DiBa er et finanshus med bank, ejendomsmægler, bilfinansiering og ejendomsadministration. (Billede: Bente Lindegaard)

En mulig fusion af den Næstved-baserede Diba Bank kan blive den niende siden årsskiftet, og eksperter spår, at der er flere på vej. Fusionerne er et udtryk for et markant skifte i udviklingen, som nu i højere grad sker mellem sunde banker. Det skriver Børsen.

LÆS OGSÅ: Nordea havde hemmeligt register over kunder

- De enkelte banker begynder at se, at den kæmpe bølge af tab, der har været siden finanskrisen, er aftagende, og så får man mod på at se, om man kan købe op, siger investeringschef hos Dansk Formue- og Investeringspleje Johnny Madsen til Børsen.

Han påpeger vigtigheden af, at fusionerne sker mellem sunde banker, da det øger tilliden til den danske banksektor både nationalt og internationalt.

LÆS OGSÅ: Betal 100 kroner for at bruge kassen i Jyske Bank

En del af de større danske banker ser ud til at være købelystne for tiden, og Arbejdernes Landsbank har bekræftet, at man har kig på Diba Bank, mens også Sydbank, Jyske Bank og Spar Nord er blevet nævnt som mulige købere.

Mandag udsendte Diba en meddelelse til fondsbørsen som reaktion på rygterne om fusionsplaner. I meddelelsen hed det, at banken kunne bekræfte, at der var "en række sonderinger" for at afdække "strategiske muligheder".

Otte banker er fusioneret siden årsskiftet. Senest fusionerede Svendborg Sparekasse med Vestfyns Bank i september, og Vordingborg Bank fusionerede med Lollands Bank i august.

/ritzau/


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Stunt-ekspert om Jakob Oftebros...
bt.dk
Poul Madsen: Jeg har fortalt min...
bt.dk
Dommedags-scener på den jyske hede:...
bt.dk
Det norske kongehus forsvarer...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx