Af Lars Dinesen - 02/11-15 21:38; Opdateret: 03/11-15 10:58

VW og Porsche har også snydt med større dieselmotorerVW og Porsche har også snydt med større dieselmotorer

Omfanget af VW-skandalen vokser, efter afsløringen af, at der også er snydt med større dieselmotorers udslip.

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto/AP/Chen Yuanhong)

Det amerikanske miljøagentur, EPA, siger mandag, at VW-biler med større dieselmotorer også har overtrådt USA's regler for forurening. Det betyder, at skandalen om snyd med dieselmotorer udvides yderligere ifølge nyhedsbureauet AFP.

VW-koncernen har mandag fået besked om, at EPA fortsætter sine undersøgelser af, hvordan den tyske producent har omgået amerikansk lovgivning, skriver nyhedsbureauet Reuters.

EPA siger, at ud over biler med 2,0 liters dieselmotorer, som har benyttet sig af snydesoftware for at skjule den reelle udslip af skadelige NOx-partikler, så ligger det fast, at koncernens 3,0-liters motorer også har været udstyret med den slags indretninger.

VW-skandale bremsede forhandlinger med Formel 1-hold
VW-skandale bremsede forhandlinger med Formel 1-hold

Snydeindretningerne er ifølge miljøagenturet indbygget i de større dieselmotorer, der ligger i VW-koncernens køretøjer fra årgang 2014 til 2016.

De amerikanske påstande afvises mandag af VW, der hævder, at der ikke er installeret ulovlig software i de større V6-dieselmotorer.

- Volkswagen AG understreger, at der ikke er installeret software i 3-liter dieselmotorer for ulovligt at ændre på udstødningsværdierne, siger en talsmand for VW mandag aften ifølge nyhedsbureauet dpa.

VW udelukker svindel med udslip fra anden dieselmotor
VW udelukker svindel med udslip fra anden dieselmotor

Volkswagen vil samarbejde fuldt ud med EPA for uden forbehold at få belyst de faktiske forhold, tilføjer han.

Det er ifølge EPA ikke kun i biler med VW-emblemet, at man har fundet de kompromitterende aggregater. De er også konstateret i sportsvognsproducenten Porsches firehjulstrækkere med dieselmotorer, skriver Reuters.

De berørte modeller er VW Touareg og Porsche Cayenne. Det fremgår ikke, om Audi Q7, der er også er udstyret med en 3,0 liters motor er blandt de afslørede biler.

Skandalen begyndte at rulle, da Volkswagen i september erkendte, at bilproducenten havde indrettet millioner af dieselbilers software på en måde, så bilerne under test fremstod som mere miljøvenlige, end de er under almindelig kørsel på vejene.

LÆS OGSÅ: VW blåstempler markedsføring af biler med snydesoftware

LÆS OGSÅ: Volkswagen taber terræn på EU-bilmarked efter skandale

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx