Af - 05/03-14 13:00

Pas på: Dette kan koste dig jobbetPas på: Dette kan koste dig jobbet

Flere danskere, der har skrevet negativt om deres arbejdsplads på sociale medier, er blevet fyret, viser undersøgelse.

storybild

Det kan få alvorlige konsekvenser at skrive negativt om sin arbejdsplads på sociale medier, viser undersøgelse. (Billede: Nicolas Armer/picture-alliance/dpa/AP Images )

Det kan godt være, at du har lyst til at lufte dine aggressioner over ledelsen eller dine urimelige arbejdsopgaver på Facebook.

Men pas på: For mange danskere ender det med ansættelsesretlige konsekvenser - eller i værste fald en fyring - at skrive negativt om arbejdspladsen på Facebook og andre sociale medier.

Det skriver Børsen på baggrund af en revisions- og konsulentvirksomheden Pricewatehousecoopers (PwC) og advokatfirmaet Danders & Moore.

Teenagers Facebook-opdatering koster far en halv million
Teenagers Facebook-opdatering koster far en halv million

22,1 procent af de adspurgte personale- og HR-chefer bekræfter, at de “har oplevet, at medarbejdere har optrådt illoyalt på de sociale medier".

18 procent fortæller, at medarbejderes brug af sociale medier har fået ansættelsesretlige konsekvenser som påtaler, advarsler eller opsigelser.

Peter fyret som tyv: Nu får han erstatning
Peter fyret som tyv: Nu får han erstatning

Alligevel er det kun få virksomheder, der har valgt at blokere for medarbejdernes brug af sociale medier.

- Faktisk er det kun 7 procent af de virksomheder, vi har talt med, som har valgt helt at blokere for de sociale medier, siger Jeanette Vallat, senior manager hos PwC, til Børsen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx