Af - 05/01-17 22:48; Opdateret: 06/01-17 19:22

Turist-boom: Derfor valfarter turisterne til DanmarkTurist-boom: Derfor valfarter turisterne til Danmark

De seneste 12 måneder er turismen steget markant. Danmarks vigtigste turistattraktion lige nu er ’tryghed’, siger ekspert.

storybild

Ro på. Danmark største attraktion er i øjeblikket tryghed, siger turismeekspert. (Billede: Scanpix/arkiv)

Sommerhusudlejere, hotelejere og restauratører i Danmark jubler. Efter nogle mildt sagt matte år under finanskrisen, hvor turismen nåede lavpunktet i 2009 med 42,2 millioner overnatninger, er hjulene for alvor kommet op i omdrejninger.

Alene i de seneste 12 opgjorte måneder er turismen steget med 4,8 procent til 51,4 millionovernatninger i perioden november 2015 til oktober 2016. Det viser de seneste tal fra VisitDenmark.

Bedste oktober for sommerhusudlejerne i 12 år
Bedste oktober for sommerhusudlejerne i 12 år

Især tyskerne har igen fået smag for Danmark og satte sig i de seneste 12 opgjorte måneder på hele 15 millioner overnatninger, heraf 12,2 millioner overnatninger i sommer- og feriehuse.

Det er imidlertid ikke ikke Vesterhavets brusen, luksussommerhuse eller gourmetmad, der får tyskerne til at valfarte til Danmark, men derimod noget så simpelt som tryghed, lyder analysen fra turisme- og oplevelsesforsker ved Aalborg Universitet Peter Kvistgaard.

- Tryghed er enormt vigtigt for dansk turisme i øjeblikket. Men danske film og tv-seriers succes tiltrækker også turister fra for eksempel Storbritannien og USA til især København.
Peter Kvistgaard, turisme- og oplevelsesforsker ved Aalborg Universitet

- Det har intet at gøre med, at vi har fået bedre feriehuse, for det har vi stort set ikke. Priserne er heller ikke blevet lavere, og vejret er ikke blevet bedre. Men terror- og flygtningesituationen i hele Europa – ikke mindst i Tyrkiet – gør, at tyskerne søger mod trygge rejsemål. Det betyder, at de vælger lande i Nordeuropa eller holder ferie hjemme. I Tyskland taler man direkte om en nyorientering mod det velkendte, siger han.

Turister langvejsfra skal fylde lufthavnens nye ruter
Turister langvejsfra skal fylde lufthavnens nye ruter

Hvis den stigende turisme i Danmark ikke skal trække sig tilbage som en tidevandsbølge, når sikkerhedssituationen forbedres i Middelhavsområdet, skal vi benytte fremgangen til at investere i produktudvikling nu, siger Peter Kvistgaard:

Helsingør lokker tusinder af kinesiske turister til
Helsingør lokker tusinder af kinesiske turister til

- Den ældre generation af turister er fint tilfreds med at slappe af i et lejet sommerhus, men skal Danmark tiltrække unge og børnefamilierne, skal vi tilbyde højere komfort og langt flere mulighed for oplevelser på eller ved strandene.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Bokser om Kesslers trone: Ny...
bt.dk
Politiet lader bøderne regne over...
bt.dk
Nærmer sig podiet: Brølstærk Fuglsang...
bt.dk
Håndværkere skal i retten: Anklages...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx