Af Peter Ølholm Hansson - 24/10-17 16:57

Ny pizzakæde indtager Danmark: Her åbner den sine restauranter Ny pizzakæde indtager Danmark: Her åbner den sine restauranter

Danmark får en ny konkurrent på pizza-markedet.

storybild

(Billede: Iris (modelfoto). )

Flere danske byer få en ny pizzarestaurant i de kommende år.

For ikke så mange år siden havde pizzaen et lidt snusket ry herhjemme. Den ledte tankerne hen på papbunde og bovskinke, og italienere ville ifølge kritikerne nærmest dåne, hvis de så, hvordan vi forvaltede deres kulinariske arv.

Men på det seneste har den italienske spise krævet sin plads på det gastronomiske landkort herhjemme. Og mange restauranter i de større byer er begyndt at servere pizzaer i gourmetklassen.

Den bølge rider den finske familien Toivanen med på, og de er blevet rige på at lave eksklusive pizzaer med mulighed for anderledes topping som flodkrebsehaler eller nutella.

Deres pizzakæde hedder 'Classic Pizza', og den skal til at vokse sig rigtig stor i Danmark, skriver Finans.dk.

Kæden har lige nu 15 restauranter, men det antal skal op på 50 senest i 2021, bedyrer ejerne.

For nylig åbnede 'Classic Pizza' sin første filial i Aarhus. Til foråret er det hovedstadens tur.

Således åbner kæden i Frederiksberg Centret til marts, og ejerne planlægger at åbne filialer i Københavns Lufthavn, i Odense og i Aalborg.

Derudover er målet, at restauranterne skal sælge så mange pizzaer, at omsætningen vokser fra 90 til 500 millioner kroner.

Det fortæller driftschef Tommi Aaltonen, der har ansvaret for kædens nye butiksåbninger i Danmark og Sverige, til Finans.dk.

»Til at begynde med åbner vi fem restauranter i Danmark. Hvis det bliver den succes, vi regner med, vil vi brede konceptet yderligere ud,« siger Tommi Aaltonen til Finans.

Driftschefen tilføjer, at Classic Pizzas store mål er at blive førende inden for sit felt i Norden.

I bestræbelserne på at blive danskernes foretrukne pizza-sted, vil kæden i øvrigt få en dansk kendis-kok til at stå for en af pizzaerne som ambassadør, afslører Tommi Aaltonen over for Finans.dk. Hvem det er, vil driftschefen dog endnu ikke afsløre.

Pizzaerne hos Classic Pizza koster mellem 85 og 150 kroner. I Danmark har kæden lavet en aftale med Laudrup Vinimport om levering af vin.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Aviciis familie udsender åbent brev:...
bt.dk
En af Danmarks rigeste familier...
bt.dk
Selvom det lugter af trofæer i...
bt.dk
Signe Molde og ægtemanden har...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx