Af - 31/03-14 11:02; Opdateret: 31/03-14 11:19

Ustyrlig spilletrang får flere til at lægge bånd på sig selvUstyrlig spilletrang får flere til at lægge bånd på sig selv

Knap 3.000 danske ludomaner har valgt at blokere sig selv helt fra penge-spil på nettet, viser nye tal.

storybild

Flere danskere blokerer sig selv fra penge-spil på nettet. (Billede: Julie Jacobson)

Når økonomien sejler, og spille-trangen ikke er til at styre, så kan en total udelukkelse fra penge-spil på nettet være sidste udvej.

Derfor vælger et stigende antal danske spille-afhængige at blokere sig selv via Registret over Frivilligt Udelukkede Spillere (Rofus), der har eksisteret i omkring to år.

Nye tal fra Spillemyndigheden viser, at der ved udgangen af 2013 var 2.870 personer, som havde registeret sig selv. På samme tidspunkt året før var tallet 1.450.

Ludoman som 19-årig: Jeg følte mig sej, fordi jeg havde penge
Ludoman som 19-årig: Jeg følte mig sej, fordi jeg havde penge

Michael Bay Jørsel, der er leder af Center for Ludomani, forklarer at en udelukkelse kan være nødvendigt for afhængige spillere, som falder i igen og igen.

- Nogle ludomaner er helt ude af kontrol. De har ikke en kinamands chance for at betale deres regninger, og så tænker de, at de er nødt til at spille videre, for det er deres eneste chance for at vinde det tabte tilbage, forklarer Michael Bay Jørsel fra Center For Ludomani, som er nordens største behandlings- og forebyggelsescenter.

- Når de er kommet så langt ud, så må de gøre noget for at stoppe sig selv.

23-årig brændte forældres hus: Ville skaffe penge til spil
23-årig brændte forældres hus: Ville skaffe penge til spil

Tallene fra Spillemyndigheden viser, at omkring 65 procent har blokeret sig selv endeligt, mens cirka 35 procent har udelukket sig midlertidigt i en, tre eller seks måneder.

Over 75 procent af de registrerede spillere i Rofus-registret er mænd.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx