Af - 22/05-16 15:10; Opdateret: 22/05-16 16:34

Hackere har stjålet 117 millioner passwords fra dette sociale medieHackere har stjålet 117 millioner passwords fra dette sociale medie

For blot 15.000 kroner kan andre købe sig til dine fortrolige oplysninger. Hackere har nemlig sat 117 millioner passwords til LinkedIn til salg.

Bildstrecke im Grossformat »

Passwords til 117 millioner profiler på det verdensomspændende sociale netværk LinkedIn er blevet sat til salg af hackere - også danskernes passwords er iblandt.

Passwords til 117 millioner profiler på det verdensomspændende sociale netværk LinkedIn er blevet sat til salg af hackere. Hackerne kræver blot 15.000 kroner for at give adgang til de fortrolige oplysninger.

Også danskere er ramt af det gigantiske læk viser en gennemgang foretaget af Deloitte.

LinkedIn bliver kvast på Wall Street efter regnskab
LinkedIn bliver kvast på Wall Street efter regnskab

Der kan ikke længere herske tvivl om, at personfølsomme data er en eftertragtet handelsvare, mener Kim Schlyter, der er cybersikkerhedsekspert i Deloitte. Han opfordrer alle danske LinkedIn-brugere til løbende at udskifte deres password.

Men det er ikke kun på LinkedIn, at man jævnligt skal skifte password, for hackerangrebene intensiveres på alle it-platforme.

Angrebet på LinkedIn er bare et enkelt i en tsunami af angreb, hvor cyberkriminelle stjæler persondata ved at hacke sig ind i virksomhedernes systemer. Inden for det seneste halve år har vi set en voldsom stigning i disse sager, og det ser ikke ud til at stoppe foreløbig.
Det siger cybersikkerhedsekspert i Deloitte, Kim Schlyter i en pressemeddelelse fra Deloitte.

Ni råd: Sådan tiltrækker du drømmejobbet på sociale medier
Ni råd: Sådan tiltrækker du drømmejobbet på sociale medier

Ifølge Kim Schlyter er det internationale hackermiljø næsten umuligt at stoppe.

- Hackerangrebene øges ikke bare i antal og intensitet, men også i kreativitet og opfindsomhed. Hackerne opererer over hele verden og går længere og længere for at få fat i det, de vil have. Derfor kræver det også store investeringer fra virksomhedernes side at beskytte sig mod angreb og dermed bevare kundernes tillid.

Tidligere undersøgelser viser, at danskerne generelt er dårlige til at beskytte deres passwords.

- Ikke bare vælger vi banale koder, der er meget lette at gætte. Mere end halvdelen af os har også en favoritkode, som vi anvender igen og igen. Det gør os enormt sårbare over for angreb som det, der er sket på LinkedIn. Har hackerne først fundet vores yndlingspassword, er der frit spil for at fortsætte jagten. Næste mål kan meget vel være email-kontoen, netbanken eller adgang til systemerne på jobbet, siger Kim Schlyter.

LÆS OGSÅ: Dansk ekspert afslører: Sådan hacker du din tøndeslagning

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kendt dansk burgerkæde lukker
bt.dk
Ny video fra Dansk Folkeparti skaber...
bt.dk
Ung kvinde voldtaget: Selfie fik...
bt.dk
Politiet efterlyser: Har du set Jens?
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx