Af - 17/08-16 07:53

Sådan få du SU’en til at strække længereSådan få du SU’en til at strække længere

Flere end hver fjerde ung mellem 18 og 29 år mangler overblik og redskaber til at styre deres økonomi. Her får du 15 gode spareråd

storybild

Tobias Starklint, 28 år og kandidat fra Aalborg Universitet i sommeren 2014, skar ferier og rejser fra i studietiden for at få råd til sin hobby. (Billede: privat foto)

SU’en rækker ikke langt. Når først huslejen er betalt, er der ikke meget tilbage til sjov, og drømmer man om at skrabe sammen til en skiferie eller en uge syd på, kræver det et fast blik på budgettet og en rygrad lavet af stål, som ikke giver efter for hverdagens småfristelser som take away og impulskøb.

Rikke på boligjagt i København: Det er både stressende og dyrt
Rikke på boligjagt i København: Det er både stressende og dyrt

Men flere end hver fjerde ung mellem 18 og 29 år – helt præcis 27 procent – giver i en undersøgelse fra Penge- og Pensionspanelet udtryk for, at de mangler redskaber eller rådgivning til at styre deres privatøkonomi. Derfor har panelet udarbejdet en guide med 15 spareråd til studerende.

Er du interesseret i forbrug, privatøkonomi og iværlsætteri, og du opdateres med historier om disse emner, så like MX PENGE her

- Planlagt opsparing, budgetter, madplaner og færre impulskøb er nogle af de fif og redskaber, der skal til for at skrabe en sommerferie ud af SU-økonomien,, siger konsulent hos Penge- og Pensionspanelet Morten Holm Steinvig.

Unge bruger hele SU’en på husleje
Unge bruger hele SU’en på husleje

28-årige Tobias Starklint blev kandidat fra Aalborg Universitet i sommeren 2014. Han prioriterede i studietiden hårdt for at finde penge til sin halvpebrede hobby med gamle motorcykler.

- Jeg brugte stort set hele SU’en på boligudgifter, så jeg valgte ferie og rejser fra, og pengene fra mit studiejob brugte jeg på min hobby, siger han og tilføjer:

Mange studerende vil arbejde mere ved siden af studiet
Mange studerende vil arbejde mere ved siden af studiet

- Når man lige er flyttet hjemmefra, klatter man måske lidt flere penge væk på byture og den slags. Det synes jeg egenlig også er ok, da det at starte på et studie også handler om at investere i at være social sammen med sine nye studiekammerater. Men jo længere hen jeg kom i min uddannelse, desto mere sparede jeg på hverdagens små fristelser og brugte i stedet penge på ting, der har mere blivende værdi.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Engelsk betjent udskrevet efter...
bt.dk
'Det var mega pinligt, og jeg flovede...
bt.dk
BTs Formel 1-ekspert om...
bt.dk
Kendt tv-vært skal giftes: 'Hun sagde...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx